FAKTA: Twente tappade poäng utan Bajrami – nu har PSV chansen

Andra ligor och cuper

FC Twente fick vara 1-1 mot Roda utan Emir Bajrami. Nu kan PSV Eindhoven ta tillbaka serieledningen som man förlorade förra helgen.

Ajax, PSV och Twente gör upp om seriesegern i den holländska ligan. Inför söndagens omgång var FC Twente i förarsätet, efter att man slagit PSV Eindhoven med 2-0 förra helgen. Mot sjundeplacerade Roda fick man dock bara med sig en poäng, efter att Bryan Ruiz missat en straff, Roda tagit ledingen och Twente sedan kvitterat på ytterligare en straff – som då slogs av Theo Janssen.

Emir Bajrami började matchen på bänken och fick komma in i den 78:e minuten, när Twente jagade kvittering. Rasmus Bengtsson lirade från start för Twente

PSV spelar senare under söndagen mot Heerenveen, och går vid seger upp på samma poäng som Twente, men har väsentligt mycket bättre målskillnad.

Ajax ligger tre poäng efter täten i och med sin vinst mot Groningen, som fick stryk på Amsterdam Arena efter mål av Sulejmani och Verthongen. Petter Andersson kom in i den 83:e minuten för Groningen, Fredrik Stenman och Andreas Granqvist spelade från start.

Publicerad 2011-04-10 kl 17:38