POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Farnerud jagad i Serie A och Bundesliga: "Redo för nästa steg"

Foto: Scanpix

Alexander Farnerud söker en ny utmaning.

Redan i januari kan han hamna i Tyskland eller Italien.

- Jag är redo för nästa steg, säger 28-åringen till fotbollskanalen.se.

Svensken gör sin tredje säsong i Young Boys sedan flytten från Danmark. Och skillnaden är milsvid. Gentemot disharmonin i Bröndby känner Farnerud att han hittat rätt, både på planen och utanför. Familjen trivs i huvudstaden Bern och "Alex" har erövrat en fast plats i startelvan

- Tiden i Danmark var enormt tuff och blev inte alls som jag planerade. Det var tränarbyten, dåligt med speltid för mig och dessutom fungerade det inte för laget. Att lämna Bröndby var det bästa beslutet i min karriär, säger Farnerud.

I Young Boys slipper han den ovana positionen som släpande anfallare, och används nu uteslutande i en mer tillbakadragen roll som central mittfältare. Där har han övertygat, och enligt uppgifter till fotbollskanalen.se vill såväl Sampdoria som Fiorentina och Wolfsburg värva honom i vinterfönstret.

- Jag vet att det varit italienska klubbar här och tittat på mig. Det var efter att vi mötte Udinese i Europa League som jag fick höra om intresse från Serie A. Men jag har sagt till min agent att jag vill ligga lågt till dess att det blir mer konkret, säger Farnerud.

Hur ser du på att flytta nu?

- Jag känner att jag är redo för nästa steg, om en större klubb i en stor liga vill ha mig. Ända sedan jag kom hit har det gått bra för mig och vi har ju lyckats i både ligan och Europaspelet dessutom.

Är det januari som gäller i så fall?

- Ja, absolut. Men det ska vara något som tilltalar alla parter i så fall. Under sommaren fanns det lag som ville ha mig, men då sade Young Boys att de inte tänkte förhandla om en försäljning. Jag tror att de helst behåller mig nu också, men om rätt bud dyker upp står de säkert inte i vägen, säger Farnerud.

Publicerad 2012-11-26 kl 20:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå