Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Farnerud öppnar för Sverige: "En klubb har visat intresse"

Pontus Farnerud kan lämna Stabaek – och öppnar dörren för allsvenskan.
- Jag vet att det finns någon intresserad klubb, säger han till fotbollskanalen.se.

På onsdagen rapporterar norsk lokalpress att den 31-årige skåningen bestämt sig för att flytta ifrån Norge. Det stämmer dock inte helt och hållet. När fotbollskanalen når honom förklarar han att det kan komma att bli en förlängning på kontraktet som löper ut i november – men däremot är Farnerud besviken på det ekonomiska läget.

- Vi har haft stora problem. För två år sedan byggdes ett nytt stadion, men nu verkar det som att klubben kanske tvingas att återvända till den gamla arenan. Vi har fått erbjudande om att ta över driften och hela verksamheten på nybygget, men med tanke på situationen ser det mörkt ut. Stabaek tycks inte ha råd, säger Farnerud.

Och läget påverkar även den sportsliga verksamheten?
- Ja, om man jämför med när jag kom hit 2008 var allt guld och gröna skogar. Vi vann guld och kvalificerade oss för Champions League. Sedan har vi tappat en hel del bra spelare och är inte alls på samma nivå längre. Klart att det spelar in, säger Farnerud.

Vid sin ålder ser han det som lite av sista chansen att hitta en ny utmaning på toppnivå. Från 1 juli får han börja diskutera med andra arbetsgivare – och en ny utlandsvistelse lockar. Tidigare har Landskronafostrade Farnerud bland annat tillhört Sporting Lissabon, Strasbourg och Monaco. Plus sina elva landskamper på meritlistan.

- Men jag stänger inga dörrar för Sverige heller, utan lyssnar på de erbjudanden som kommer. Jag hade en stor önskan att komma till allsvenskan för något år sedan, då det blev Stabaek i stället. Samtidigt är det svårt att ta ställning till saker när det inte finns något konkret ännu.

Vilken kontakt har du haft med svenska lag hittills?
- Jag får ju inte förhandla förrän vid månadsskiftet, men jag har hört att det finns någon klubb som kan vara intresserad av mig.

För närvarande vill Farnerud inte avslöja precis vilken förening det rör sig om. Men i svensk press har bland andra IFK Göteborg bekräftat sin jakt på en spelare av hans typ. Både Rasmus Lindgren och Philip Haglund ryktas vara på ingång till Blåvitt.

- Men jag har sagt till min agent att jag vill fokusera på Stabaek till dess att mitt beslut ska fattas. Det hade inte fungerat att springa runt och tänka på annat under hela säsongen, för då hade mina prestationer blivit lidande, säger Farnerud.

När bestämmer du dig kring framtiden?
- Det beror helt och hållet på. Hittar jag något spännande är jag ju fri att skriva på 1 juli. Men det kan också bli några månader av funderingar och spekulationer framöver.

Publicerad 2011-06-15 kl 17:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons