Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

FBK Balkan får 1.5 miljoner efter Zlatans rekordövergång

FBK Balkan fick till slut 1.5 miljoner i solidaritetsersättning efter Zlatans övergång från Inter till Barcelona. Moderklubben kan nu pusta ut och överlevde tack vare ersättningen.

Zlatan Ibrahimovics övergång från Inter till Barcelona värderades till drygt 690 miljoner kronor och gav ett rejält klirr i kassan för moderklubben FBK Balkan. Skånelaget som får en solidaritetsersättning efter övergången kan nu överleva tack vare tillskottet på drygt 1.5 miljoner.
– De här pengarna kommer att utgöra vår budget för de kommande fem åren, säger moderklubbens styrelseledamot Sasa Vejzovic till goal.com

Efter en spelarövergång ska en solidaritetsersättning på fem procent betalas ut till de klubbar spelaren fostrats i (mellan åldern 12-23 år). Totalt beräknas ersättningen uppgå till 34.5 miljoner kronor för Zlatan där Malmö FF har rätt till 60 procent och moderklubben FBK Balkan 5 procent.

Det har tidigare varit oklart vilken klubb som ”Ibra” fostrats i och därmed skulle få ersättningen. FBK Balkan var tvunget att hitta tunga bevis för att få ut några pengar av Barcelona.
– Vi skickade gamla tidningsurklipp, bilder och videofilmer på Zlatan som liten grabb i klubben och nu äntligen har vi blivit trodda, säger Vejzovic.

Det lilla skånelaget i division-3 kommer nu att använda delar av pengarna för att utöka ungdomsverksamheten.

Publicerad 2009-12-22 kl 13:01
Annons
Annons
Annons