Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

FCK rear Peter Larsson – halverat pris

I vintras kostade Peter Larsson en miljon euro. I dag är FC Köpenhamn beredd att rea den förre HIF-stjärnan till halva priset.
- Inga kommentarer men teoretiskt sett kan alla spelare lämna FCK, säger FCK-chefen Carsten V Jensen.

Helsingborg lånade Peter Larsson förra våren, ett lån som blev en stor succé och han hann för många under sin korta tid i Sverige bli allsvenskans bäste mittback.

ANNONS

Men sedan HIF och FCK inte kunnat komma överens om en fortsättning av lånet eller ett köp så tvingades han tillbaka till Danmark – men bara för att på nytt hamna vid sidan om.

Och det var en situation Larsson inte kunde ta sig loss i från – trots intresse från Helsingborg, Malmö FF, IFK Göteborg och Norrköping. FCK prislapp på en miljon euro skrämde bort allihopa från förhandlingsbordet.

Nu uppger emellertid väl insatta danska källor för FD att FCK bytt taktik och nu är beredda att gå så långt som till att halvera priset på en spelare som fortsatt är lika mycket ute i kylan som tidigare.

- Det är som vanligt, jag kommenterar inte enskilda spelare överhuvudtaget, och det gäller också frågor om Peter Larsson, säger FC Köpenhamns sportchef Carsten V Jensen till FotbollDirekt.se.

- Det är vår policy i FCK och den viker vi inte i från. Vi kommer att gå ut med det på vår hemsida om det sker någonting med någon av våra spelare, fortsätter Köpenhamnsgeneralen.

ANNONS

Men han får inga chanser hos er, rimligen borde ni för både er egen och hans skull agera…?

- Teoretiskt sett kan alla spelare lämna FCK. Men det är bara hypotetiskt. Peter har kontrakt till och med juni 2013, det är det som gäller tills vidare.

Vi har uppgifter om att ni halverat er prislapp på honom till 500 000 euro. Och att ni är beredda att släppa honom för den summan i sommar om det finns en köpare?

- Inga kommentarer.

Hur ser du på Peters status just nu?

- Han är skadefri och fit och tränar på för fullt nu. Han är med och konkurrerar om en startplats på samma villkor som alla andra.

FotbollDirekt har varit i kontakt med allsvenska klubbar om uppgifterna om Peter Larsson:

Helsingborgs Jesper Jansson:

- Peter gjorde ett mycket bra jobb här i Helsingborg och det är riktigt att vi gjorde rejäla försök att få tillbaka honom, säger Jansson och fortsätter:

ANNONS

- Men vad som gäller nu för oss det kan jag inte kommentera.

IFK Göteborgs Håkan Mild:

- Jag vill inte kommentera Peter Larssons namn. Det är en bra spelare, fysiskt stark. Vi var intresserade i vintras, men det var en prisbild då som vi inte klarade av.

Nu är priset halverat?

- Jag vill inte kommentera Peter mer än det jag sa tidigare, att det är en bra spelare.

Hur ser ni på en mittbacksvärvning i sommar?

- Vi har bra mittbackar i truppen, en del skadade nu men vi har även mittfältare som kan spela på positionen.

IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt:

- Det finns inget konkret med Peter Larsson. Det är riktigt att det är en spelare vi visat intresse för. Men jag kan inte säga något om våra planer i sommar, vi droppar inga namn.

Ni har fått in stora pengar för Astrit Ajdarevic. Dessutom har priset på Peter Larsson halverats – möjligheterna att värva honom borde vara större nu?

ANNONS

- Vilka uppgifter ni har om honom, det väljer jag att inte kommentera. Det är riktigt att vi har resurser för att värva, men det är inte akut att göra någonting i sommar. Vi vill högre upp och på sikt bli ett etablerat topplag, men det är inte akut med att ta in nya namn i sommarfönstret.

Publicerad 2012-07-23 kl 14:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto