POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

FCK vill inte sälja Peter Larsson: ”Vi har fem mittbackar – det är inget stort antal”

Jos Hooiveld har kommit in och Peter Larsson har dåligt med speltid.
Ändå avfärdar FCK snacket om att sälja svensken.
- Just nu har vi fem mittbackar och det är inget stort antal, säger sportchefen Carsten Jensen till fotbollskanalen.se.

Peter Larsson har fått sparsamt med speltid i FC Köpenhamn och har i tidigare intervjuer öppnat för en övergång och för Allsvenskan. När Jos Hooiveld så blev klar för klubben såg ett klubbyte ut att vara en rimlig lösning för båda parter. FCK:s sportchef Carsten Jensen avfärdar dock det snacket och menar att man är nöjda med situationen.

– Han har kontrakt med FC Köpenhamn. Just nu har vi fem mittbackar. Det är inget stort antal och vi är ganska nöjda. Det är möjligen så att det pratats mycket, speciellt i svensk media, men jag har inga kommentarer om det. Jag kan inte göra något åt det, alla i världen har rätt att tala fritt.

Det har ryktats att både Helsingborg och Elfsborg – innan de värvade Andreas Augustsson – har velat värva Peter Larsson. På frågan om det tar dock Jensen upp en annan svensk klubb.

– Det jag kan säga är jag läste igår att Örebro ger upp Peter Larsson för att han är för dyr. Jag vet inte, men min kommentar till det är att jag har gett upp Puyol för han är för dyr. Jag kan räkna upp mer än hundra spelare som är jag har gett för att de är för dyra.

– För mig är det löjligt att man gjort en grej av det. Jag har inte varit i kontakt med någon i den klubben. Det är löjligt.

Har någon annan klubb kontaktat er angående Larsson?
– Vi kommenterar inte det. Klubbpolicy och just nu är han i Köpenhamn och gör ett bra jobb. Han kanske inte har spelat så mycket som han vill och vi hoppas, men det är situationen just nu och han arbetar på bra varje dag och vi får se vad som händer.

Vad säger Larsson själv då?
– Vi pratar med alla våra spelare, hela tiden. För att visa respekten som de förtjänar. Men vad vi pratar om är mellan spelaren och klubben. Från min sida är han en Köpenhamnspelare och vi vill ha honom här.

Publicerad 2011-01-20 kl 12:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå