Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

FCK:s tränare: "Förstår att Peter Larsson vill flytta"

Peter Larsson vill lämna FC Köpenhamn.
Något klubbens tränare har förståelse för.
- Klart att han behöver spela mer regelbundet, säger Ståle Solbakken till fotbollskanalen.se.

I skuggan av Mikael Antonsson, Oscar Wendt och Johan Wilands succé, inte minst i Champions League, står en svensk som haft det tyngre. Ståle Solbakken är medveten om Peter Larssons situation och konstaterar att han kan få tufft att slå sig in på allvar i det allt med samspelta laget.

Den norske managern betonar samtidigt att Larsson sedan sin ankomst från Halmstad säsongen 2008 agerat med stor professionalism, skött träningen föredömligt och smält väl in i gruppen. Men samtidigt kvarstår faktum: särskilt mycket speltid får inte mittbacken.

- Han svarade för en fantastisk start hos oss. Men sedan åkte han på ett benbrott och tappade sin plats i startelvan. Och då blev det vanskligt för honom att komma tillbaka. Men Peter är en riktig härlig person att ha att göra med, säger Ståle Solbakken.

Vad har du för råd att ge honom?
- Självklart för vi en dialog om hur han ska få ännu mer fart på sin karriär. Det viktiga är ju att han får spela regelbundet och får matchträning på högsta nivå. Som det är nu hamnar han lite efter de andra konkurrenterna på sin position.

Själv säger Larsson till onside.dk att vinterfönstret avgör vad som händer. Det kan bli tal om antingen ett lån eller en försäljning.

Publicerad 2010-10-26 kl 17:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons