Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Fick höra att hon skulle söka sig till ett annat landslag: "Jag grät efter det"

Susan Varli spåddes en lysande framtid och spelade i U23-landslaget.
Nu har hon lagt av – efter ett samtal med U23-kaptenen Calle Barrling.
– ”Fast du är ju inte som oss tråkiga svenskar, du har en annan mentalitet än oss” sa han. Jag grät efter det, säger Varli till lt.se.

Susan Varli debuterade i det svenska U23-landslaget i oktober 2012. Hon gjorde succé. Två mål och matchens lirare i 2–1-vinsten mot Norge. Då var Lilie Persson förbundskapten. När Calle Barrling skulle ta ut sin trupp några månader senare var inte Varli uttagen. När hon frågade varför hon bara var reserv fick hon svaret: ”Fast du är ju inte som oss tråkiga svenskar, du har en annan mentalitet än oss”.

– Han tog upp att jag hade större möjligheter än andra i och med att jag har turkiska föräldrar. Jag kunde höra med Leyla Güngör i Malmö, som kunnat spela för Turkiets landslag, säger Varli.

Nu har Varli lagt av med fotbollen.
–Jag har fått nog och tröttnat, det är därför jag lägger av. Och jag pratar med dig nu för jag vill verkligen försöka hjälpa nästa generation fotbollstjejer, säger hon till lt.se.

Samma tidning har pratat med Calle Barrling påstår han att det inte stämmer. Till sportbladet har han skickat ett mejl.
Det vore främmande för mig (eller oss på SvFF) att uttrycka oss så om en spelare som nyss deltagit i U23, skriver han.

Lilie Persson är i dag assiterande förbundskapten till Pia Sundhage och hon tror inte att Calle Barrling uttryckt sig så.

– Jag tror inte att Calle Barrling har sagt det där. Vi hänvisar aldrig någon till andra nationer. Bara för att du varit uttagen i landslaget en gång förblir du inte där, det spelar ingen roll vilken bakgrund du har, säger hon till sportbladet.se.

Susan Varli jobbar nu på en sportbar och studerar till sjukhusfysiker på Karolinska insitutet.

– Mitt beslut att sluta har så klart inte bara med landslaget att göra. Klubblagsfotbollen är likadan. Jag har hela tiden fått höra från olika tränare att jag ställer för höga krav, jag vill för mycket, jag tar i för mycket. Jag har aldrig nånsin varit elak mot någon annan. Varför kan jag inte få vara den jag är då?, säger hon till lt.se.

Publicerad 2014-03-01 kl 10:52
Annons
Annons
Annons