Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

Fifa diskuterar nytt regelförslag: tio minuters utvisning

Under lördagen diskuterar Fifas regelkommitté ett nytt regelförslag. Ett orange kort som innebär tio minuter i utvisningsbåset.

Fifa-organet International Football Association Board (IFAB) sammanträder en gång om året för att diskutera och klubba igenom nya regler inom fotbollen. På lördagens agenda finns ett förslag som sticker ut ur mängden: ett orange kort som betyder tio minuters utvisning.
- Det förslaget finns med på diskussionsagendan, det är riktigt, säger den svenske domarbasen Bosse Karlsson till Aftonbladet.

Det är det Nordirländska fotbollsförbundet som kommer med förslaget som fortfarande saknar en del detaljlösningar. Till exempel är det inte klart hur länge spelaren förväntas sitta i båset. Om det orange kortet införs kan det bli ett slags mellanting mellan gult och rött kort. Ett system som testades i Vatikanens årliga fotbollsturnering.
- Det är svårt att svara på hur ett eventuellt förslag kan se ut eftersom det handlar om just en diskussionspunkt. Ska jag vara helt ärlig tror jag inte att det här kommer att genomföras, det är min personliga uppfattning, säger Bosse Karlsson.

Publicerad 2009-02-28 kl 13:22