POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Fifa-skandalen växer - ny turbulens i dag

Ett mejl från Fifas generalsekreterare Jerome Valcke skakade om fotbollsvärlden på måndagen.

Valcke, som anses vara Fifa-ordföranden Sepp Blatters närmaste man, bekräftade först att han skrivit ett mejl som går ut på att Qatar köpte rätten att arrangera fotbolls-VM 2022.

Qatars VM-organisation gick genast i taket och krävde en förklaring från Fifa. Några timmar senare förklarade Valcke att det var ett missförstånd. Valcke säger att han i sitt mejl, som läckt ut, menade att det var Qatars finansiella resurser genom lobbyverksamhet som hjälpte dem att få VM — inte mutor.

Att hans mejl kunde tolkas som att han bekräftade att mutor förekommit sade han:

- Jag vill klargöra att jag i mejl använder mig av ett enklare uttryckssätt, en mindre formell ton.

Fifas ordförande Sepp Blatter, som blir omvald på onsdagen, blev hårt ansatt av journalister på en presskonferens på måndagskvällen.

- Det är ingen kris. Fotbollen genomgår några svårigheter just nu och de kommer vi att lösa internt, sade Blatter och menade att ingen kan lägga fram bevis om att något oetiskt ligger bakom valen av Ryssland och Qatar som VM-nationer.

Den australiske senatorn Nick Xenophon kräver dock att Fifa lämnar tillbaka de motsvarande 300 miljoner kronor som Australien använde för att söka VM 2022.

Publicerad 2011-05-30 kl 21:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå