Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fifa utreder norsk agent - har spelare som kopplats ihop med svenska lag

Den norska agenten Jim Solbakken granskas efter påståenden om att ha suttit på dubbla stolar.
Nu utreds han av Fifa.
- De kommer med ett besked inom 14 dagar, säger Kjetil Siem, generalsekreterare på det norska fotbollsförbundet, till TV2.

Magasinet Josimar påstår att Jim Solbakken har brutit mot regelverket i flera spelarövergångar. Nu utreder Fifa om agenten har suttit på dubbla stolar.

- Jag pratade med Fifa för några dagar sedan och vad jag förstår ska de komma med ett besked inom 14 dagar, säger Kjetil Siem till norska TV2.

- Vi kan bara behandla nationella saker, alltså övergångar mellan norska klubbar. Om det gäller internationella saker så är det Fifa som har hand om det, säger Siem till Aftenposten.

Enligt generalsekreteraren har både det norska fotbollsförbundet, NFF, och Fifa kollat igenom övergångarna som Jim Solbakken har varit involverad i, men efter påståenden i media om att agenten har brutit mot regelverket så har NFF bett Fifa om att se över sakerna igen.

ANNONS

- Nu ska Fifa besluta om det ska startas en utredning. Vi får nog ett besked inom 14 dagar, säger Siem.

Josimar påstår att Jim Solbakken representerade både Molde och Mame Biram Diouf i förhandlingarna med Manchester United 2009. Solbakken fick 2012 böter på 65 000 kronor av Fifa för att han brutit mot reglerna när Brede Hangeland lämnade FC Köpenhamn för Fulham.

Solbakken har många spelare och tränare i sitt stall, bland annat Ole Gunnar Solskjaer och Fredrik Ulvestad som har kopplats ihop med IFK Göteborg, samt Magnus Wolff Eikrem som ryktats vara på väg till Malmö FF.
Publicerad 2014-12-02 kl 14:22
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto