Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Finalkväll - då gick 64 000 amerikaner på fotboll: "Nästan löjligt"

Foto: Twitter

Bild från matchen som MLS la upp på twitter.

Det brukar heta att fotboll inte är någon stor sport i USA.

Men när Seattle mötte Portland - samma kväll som VM-finalen - var det 64 207 åskådare på plats.

– Så länge USA var med i VM var intresset otroligt stort, det var löjligt nästan, säger LA Galaxys Stefan Ishizaki om den nya amerikanska popsporten.

VM-finalkväll på en somrig söndag - då står amerikanerna och grillar kött och dricker Budweiser, va? Fel. De går på fotboll. Åtminstone i Seattle.

I idrottsnationen USA må fotboll inte vara någon klassisk sport men intresset har ökat något oerhört. Seattle Sounders, Fredrik Ljungbergs gamla lag, är kända som MLS stora publiklag och gårdagen var inget undantag. Hela 64 207 åskådare var på plats när de besegrade Portland med 2-0 i nordvästderbyt efter ett matchvinnande mål från Clint Dempsey. Det är den sjätte högsta publiksiffran någonsin i den amerikanska ligan - på en VM-finalkväll (notera att matchen spelades någon timme efter finalen).

Stefan Ishizaki, som spelar i LA Galaxy, beskriver intresset under fotbolls-VM som "löjligt, nästan".

– Så länge USA var med i VM var intresset otroligt stort, det var löjligt nästan. Alla hade amerikanska kläder, färger, bandanas och flaggor. Det var massa "viewing partys" och Galaxy hade det på varje USA-match. Intresset var galet stort, det är bara att hoppas att MLS drar nytta av det, säger han till Fotbollskanalen.

Det verkar de ha gjort.

Publicerad 2014-07-14 kl 16:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons