Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

Firade på gatorna - efter galet rykte som var helt fel

Foto: Scanpix

De verkliga vinnarna - DR Kongo - firar efter sitt avancemang till semi.

Kongo-supportrarnas otroliga rykte om kvalificering till semifinal.

Det spreds i Kongo-Brazzaville ett rykte om att de var kvalificerade till semifinal i Afrikanska mästerskapet. Befolkningen började fira på gatorna efter att både TV-program och A-landslagsspelare pratat om händelsen, som dock byggde på ett stort missförstånd.

Igår spreds ett rykte på sociala medier om att DR Kongo hade använt en otillåten spelare i Afrikanska mästerskapet, vilket betydde att grannlandet och kvartsfinalmotståndaren Kongo-Brazzaville skulle spela semifinal.

Ryktet nådde ut till Kongo-Brazzavilles befolkning, vilket fick dem att börja fira "triumfen" på landets gator. Det tog flera timmar innan situationen hade lugnat sig: allt grundade sig på ett stort missförstånd kring ett annat fall med en otillåten Rwanda-spelare under kvalet.

Enligt Afrik var det TV-program som tog upp nyheten om "oväntad kvalificering" för Kongo-Brazzaville, och även landslagets förstamålvakt Christoffer Mafoumbi verkade tro på nyheten då han la ut den på Facebook. Han tvingades därefter lägga ut en ursäkt.

Allt är som vanligt: DR Kongo möter Elfenbenskusten i morgonens semifinal.

Publicerad 2015-02-03 kl 20:04

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER