POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER
11å

Förbundet redo kräva pengar av Borås för Max-bråket

Hamburgerbråket kring U21-EM i fotboll i Borås kan komma att stå Boråsborna dyrt.
Svenska fotbollförbundet (SvFF) kan komma att kräva Borås stad på pengar för mästerskapsarrangemanget som flyttades av Uefa, Europeiska fotbollsförbundet.

När hamburgerkedjan Max, med en restaurang i Borås arena, i augusti meddelade att man vägrade att stänga under U21-EM-matcherna nästa sommar flyttade fotbollsförbundet matcherna från Borås till Halmstad. Detta eftersom Europeiska fotbollsförbundet har som krav att alla butiker och restauranger i arenorna - som inte sponsrar mästerskapet - ska hållas stängda under matcherna.

Det är merkostnaden för flytten av matcherna som SvFF nu kan komma att ta betalt för.
"Med anledning av att Borås stad inte uppfyllt sina kontraktuella åtaganden mot Svenska fotbollförbundet angående U21-EM 2009 förbehåller sig förbundet sig rätten att, i förekommande fall, rikta ekonomiska anspråk mot staden för de merkostnader som kan komma att uppstå till följd av byte av evenemangsarrangör.", skriver fotbollsförbundets generalsekreterare Sune Hellströmer i ett brev till kommunstyrelsen i Borås.

Hellströmer preciserar inte vilken typ av merkostnader det gäller eller hur mycket pengar det skulle kunna röra sig om.

-Med brevet vill vi redan nu tala om att vår ståndpunkt är att vi kan kräva pengar av Borås stad, säger han till Borås Tidnings nätupplaga.

Kommunstyrelsens ordförande, Ulrik Nilsson (m), säger till Borås Tidning att han tycker att det är tråkigt att fotbollsförbundet skickar ett brev utan att höra av sig först.

-Jag tror att Svenska fotbollförbundet vill ha en utgång på det här, men jag vill inte tolka brevet innan jag pratat med våra jurister, säger han.

TT

Publicerad 2008-09-22 kl 17:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå