Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Förbundet slår tillbaka kritiken: "Turneringarna kan fortsätta som vanligt"

Tommy Billqvist, klubbchef i Eskilsminne, riktar hård kritik mot förbundet för beslutet att stoppa tävlingsspel för barn upp till tolv år och säger att det kan drabba många småklubbars ekonomi kraftigt. Förbundets Gerhard Sager slår bort kritiken.
- Några förändringar i turneringarna i övrigt behöver inte göras, säger han till Fotbollskanalen.

Ungdomar under 13 år ska inte längre tävla och utse vinnare i sina turnerigar, har Svenska Fotbollförbundet beslutat. Det riskerar att slå mycket hårt mot småklubbar där arrangerandet av turneringarna är en stor inkomst. 

ANNONS
- Eskilscupen är lite över 50 procent av föreningens totala omsättning, sa Tommy Billqvist, klubbchef i Eskilsminne, tidigare till Fotbollskanalen.

Gerhard Sager, ordförande i Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté, slår bort kritiken.
- Det handlar ju om att alla distriktsförbunden i Sverige är överens om det här. Då förutsätter vi att förbunden har kollat med sina klubbar hur det ser ut. Och det här handlar inte om att klubbar ska lägga ner sina turneringar. De kan fortsätta som tidigare men de får se till att inte utse någon segrare. De ska låta alla vara med och spela och det är inga konstigheter i det. Några förändringar i turneringarna i övrigt behöver inte göras, säger han.

Vad säger du till klubbarna som nu är kritiska?
- Den här saken har diskuterats i över ett år så det måste ju föreningarna känna till. Distrikten har diskuterat det här allihop i ett år och distriktsföreningarna är ju föreningarnas företrädare, säger Sager.
ANNONS

Billqvist i Eskilsminne säger dock att sista ordet inte är sagt ännu:
- Inte ännu. Vår ordförande, Claes Ohlsson - tidigare i Helsingborgs IF - är även ordförande i Skånes Fotbollförbund så vi får se vart det här tar vägen. Men jag är bekymrad. Vi i Eskilsminne har stor ekonomi, stor administration, 12 heltidsanställda människor som jobbar i den här verksamheten. Om vi tappar 50 procent av våra intäkter så... ja, du hör ju. 

Vissa ungdomscuper kan däremot fortsätta som vanligt, menar Gerhard Sager. Exempelvis Gothia Cup (en viktig del av BK Häckens ekonomi) skulle kunna fortsätta även tävlingsspelet för barn i de yngre åldrarna.
- Det kommer att gå att söka dispens för cuper och turneringar med internationella besökare, säger Sager. 
Publicerad 2015-12-01 kl 17:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto