POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER
8v

Förre Gais-spelaren klubblös efter tiden i Slovenien: "Hoppas ha något klart om en vecka"

Foto: Bildbyrån

I våras spelade Mirza Mujcic med det slovenska topplaget NK Olimpija.
Men nu befinner han sig i en situation där han står utan klubb.
- Jag hoppas ha någonting klart om kanske en vecka, säger han den tidigare Gais-spelaren till Fotbollskanalen.

Den tidigare Gais-spelaren Mirza Mujcic skrev i vintras på för det slovenska topplaget NK Olimpija, som slutade tvåa i ligan, efter ett lyckat provspel på ett träningsläger i Turkiet. Totalt gjorde han sju framträdanden för klubb, varav fyra från start.

- Det var en väldigt kul och rolig erfarenhet. Samtidigt var det tråkigt att lämna. Men det blir så när det kommer en ny tränare  och man inte får samma förtroende. Då ändras ju allt för mig och vissa andra spelare, som hade förtroende för den tränaren som hämtade in mig, säger 24-åringen till Fotbollskanalen.

De tre första matcherna efter att han kom till klubben var laget i behov av en mittback. Då var det upplagt för att Mujcic skulle få chansen. Men dessvärre blev han inte spelklar så snabbt som önskat.

- Det var en del strul med papperna när de skulle skickas över. Så jag missade de första tre matcherna där jag skulle spela, så det var väldigt tråkigt att inte vara med i dem för där hade jag kanske kunnat ta en startplats. Sedan tog det tid för mig att komma in i laget eftersom det är ett topplag och de vinner de flesta matcherna. Någon annan fick ju chansen i de matcherna jag missade och det är så fotbollen fungerar. Man måste ta chansen när man får den.

Han fortsätter:

- Sedan fick man vänta på sin tur och träna hårt. När jag väl fick chansen och förtroende fick tränaren sparken. De har ett stort problem med det. Det har varit många tränarbyten i klubben och han som är där nu har redan varit där två gånger tidigare.

Någon förlängning blev det inte med Olimpija och nu är han klubblös.

- Jag hade ett snack med dem angående ett nytt kontrakt. Jag vet att klubben hade velat ha kvar mig, men jag hade också ett snack med tränaren och han ville ta in sina spelare som han tänkt satsa på. Jag måste spela, jag kan inte sitta på bänken. Jag är ändå i en ålder där jag har mina bästa år och då måste jag spela. Då var det bäst för mig att lämna.

Mujcic håller igång på egen hand i väntan på att fortsätta karriären.

- Det finns intresse. Men jag har inte bestämt för någonting än. Jag avvaktar lite och ser vad som är bäst för mig. Jag hoppas att ha någonting klart om kanske en vecka. 

Vad vet du om intressena?
- Det är mestadels utomlands. I Sverige är det inget än vad jag vet.

Publicerad 2019-07-23 kl 19:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå