Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Forsberg om kontroverserna kring RB Leipzig: "Jag vill bara spela fotboll"

Foto: SCANPIX

Storpublik, Bundesliga-drömmar och en bra lön.
Men också nazisthån, stormat hotell och kritik mot en hatad klubb.
- Vi är här för att spela fotboll, säger Emil Forsberg om första tiden i RB Leipzig.

Emil Forsberg bytte Malmö FF mot den tyska andraligan och spel i RB Leipzig. Laget ligger sjua i tabellen och har åtta poäng upp till Bundesliga-kval.

- Det var lite upp och ner i början där när vi bytte tränare och så där men jag tycker vi har rest oss jättebra. Det är en bit upp men det är sju matcher kvar så jag har stora förhoppningar ändå, säger Forsberg som inte ångrar något med flytten.

- Det känns fortfarande helt rätt. Jag utvecklas varje dag och får vara med och bidra varje dag både på och utanför planen.

Forsberg har kommit till en klubb som är hatad av många tyska fotbollsfans. Anledningen stavas Red Bull, energidrycksmärkets övertagande av Leipzig och Salzburg har blivit en symbol för kommersialiseringen inom fotbollen. Men landslagsyttern låter sig inte påverkas av kontroverserna kring klubben.

- Jag har fått den frågan några gånger. Jag trivs jättebra i klubben och jag vill spela fotboll, det är allt jag vill göra. Det är det jag får göra och jag trvis jättebra i klubben och staden så jag har inget att klaga på.

Förstår du de som tycker det är trist med ett märke som köper upp klubbar och vill döpa det till Red Bull?
- Ja, det finns många klubbar med stor historia och tradition. Och för dom blir det väl nåt, men jag tänker inte så mycket på det.

Vad håller 2. Bundesliga för nivå?
- Jag tycker den håller jättebra nivå. Om fler skulle titta skulle de förstå att det är en bra liga med bra kvalité. Det är många bra lag, intresset är jättestort. Jag tror knappt vi haft under 18 000 nån match jag har spelat så intresset finns där.

Var du rädd att du skulle tappa landslagsplatsen?
- Nä, absolut inte. Det är mer att det är upp till mig. Jag måste prestera och leverera om jag ska vara med här, säger Forsberg som hoppas på en plats i startelvan mot Moldavien på fredag.

- Jag åker alltid hit med förhoppningen att starta, säger han.

Utöver kontroverserna kring Red Bulls inblandning i laget så har Emil Forsberg fått vara med om en del incidenter. I mars besökte Leipzig Karlsruhe och spelarnas hotell stormades då av ett 20-tal maskerade män som tidigare hade riktat hot mot klubben.

- Vi spelare märkte inte av det nånting egentligen, utan det var väl väldigt snabbt tror jag. Vi spelare var på rummet. De vill väl markera på sitt sätt, jag vet inte. Men det är inget som vi märkte av. Vi är där för att spela fotboll och göra det vi älskar, säger Forsberg.

Redan i Forsbergs debut, borta mot Erzgebirge Aue, blev en händelse utanför planen uppmärksammad. Laipzig utsattes då för ett hån i form en av en banderoll med nazistiska paraleller. Men det vill den tidigare MFF:aren inte kommentera.

- Jag såg det inte och har inget att säga om det, säger Forsberg.

Publicerad 2015-03-25 kl 13:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons