Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Fotbollen har försvunnit från Pridefestivalen

2007 premiärtalade Glenn Hysén, men i år lägger fotbollen inget fokus på Pridefestivalen.
- Nu trillar klubbarna av. De vill inte hålla på med de här frågorna helt enkelt, säger Pridefestivalens presschef till fotbollskanalen.

På måndagen börjar Pridefestivalen 2011 i Stockholm. Men efter flera år med allsvenska klubbar i paraden och invigningstal av Glenn Hysén 2007 kommer fotbollen lysa med sin frånvaro i år. Detta på första Pridefestivalen efter att Anton Hysén så uppmärksammat kom ut som homosexuell.

- 2007 hade vi temat sport. Det var då Glenn Hysén invigningstalade. Så gör vi inte i år, med fokus på ett område. Däremot har vi försökt att jobba med idrottsfrågor. Tidigare har de stora stockholmsklubbarna gått med i paraden. Men nu trillar klubbarna av. De vill inte hålla på med de här frågorna helt enkelt, säger Pridesfestivalens presschef Helena Hellström Gefwert till fotbollskanalen.

Däremot betyder klubbarnas bortfall inte att idrotten inte får plats på Pridefestivalen.

- Vi har själva ett antal punkter på programmet som handlar om homofobi inom sport. Dessutom vänder vi oss direkt till idrottsintresserade med ett av våra ”Prideletters”.

Hellström Gefwert syftar på det reklammaterial som Pridefestivalen distribuerat på olika sociala nätverk. På ett av dessa Prideletters riktar de sig mot den stundtals homofoba ton som kan höras bland supportrar på fotbollsarenor.

- Du på Råsunda! Som sjöng ’Tobbes brorsa tar den i tvåan’ under matchen mellan AIK och IFK Göteborg den 21 april. Den 1-7 augusti är du och alla andra välkomna på vårt galet stora Pridekalas, står det på vykortet.

Publicerad 2011-08-01 kl 08:25
Annons
Annons
Annons