Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

Fotbollens nya regelverk: Fyra byten och inga fler trippelbestraffningar?

Fotbollen kan vara i förändring. Flera olika regelförslag ska diskuteras av FIFA och IFAB om drygt tre veckor, och redan då kan det införas ett fjärde byte och en borttagning av trippelbestraffningen.

Den 28:e februari samlas IFAB, International Football Association Board, och FIFA för ett möte i Belfast för att diskutera regelförändringar i fotboll. Sammanlagt finns det åtta röster, varav FIFA håller på fyra av dem, och för att en förändring ska gå igenom måste minst sex stycken röster vara för förändringen.

De delarna som primärt ska diskuteras den här gången är möjligheten att göra ett fjärde byte under förlängning, samt att ta bort trippelbestraffningen. Motargumentent mot en trippebestraffning är att en spelare som blir utvisad vid en straffsituation får en för kraftig bestraffning: en straff emot sig, utvisning, och avstängning.

UEFA föreslog att man ska ändra det röda kortet till ett gult kort, men IFAB är oroliga för att det innebär fler cyniska tacklingar, enligt Reuters.

Andra regelförändringar som ska diskuteras är om man ska få använda mikrochip eller liknande på spelarna för att använda trackingsystem för spelarna, om domaren ska ha tillgång till videorepriser, och användning av någon form av utvisningsbås för bestraffningar som inte är värda ett rött kort.

Publicerad 2015-02-03 kl 21:10