Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Fotbollshändelserna under 2000-talet som chockade oss - Del 1

Innan 00-talet ringer ut ska vi minnas decenniets 51 händelser som chockade oss. Fotbollskanalen kommer att lista fem ögonblick varje dag fram till nyår. Här har ni de första.


Svennis England vinner med 5-1 mot Tyskland
I januari 2001 tar Sven-Göran Eriksson över England i kris - som är illa ute i VM-kvalet. I september samma år ser han till att England bortaslår Tyskland med 5-1. England gjorde förvrigt mål på fem av sex skott mot mål och Tyskland hade 61 procent av bollinnehavet.

Här är alla målen från den minnesvärda matchen.

Örebro tvångsnedflyttas
Åttonde plats för visso men usel ekonomi och dåliga på att sopa det faktumet under mattan. Så i november 2004 bestämmer fotbollförbundet att Örebro ska skickas ned till superettan då de inte ges ny licens. I stället får Asyriska ta ÖSK:s plats i allsvenskan. Det blir en femte plats första året i superettan men året efter tar man steget upp.

Här tar Örebro sedan steget tillbaka till allsvenskan.

Dödsfallen
Flera kända spelare avled efter att ha kollapsat med hjärtfel på plan. Lyons kamerunske landslagsman Marc-Vivien Foe, då utlånad till Manchester City, avled under en match mot Colombia i Confederations Cup 2003 efter att hjärtat stannat. Ungraren Miklos Feher dog av en hjärtattack när han spelade för Benfica 2004. Sevillas Antonio Puerta fick hjärtstillestånd i en ligamatch 2007 och avled några dagar efter. Några månader senare föll Motherwells Phil O'Donnell ihop på plan i en match mot Dundee United och avled i ambulansen på väg till sjukhuset. Dani Jarque avled i augusti efter en hjärtatack under ett träningsläger i Italien.

Tottis loska
Francesco Totti hade en tuff match i Italiens första match i EM 2004. Danmark i allmänhet och Christian Poulsen i synnerhet var på honom. Totti tröttnade - och blev avstängd resten av turneringen.

Minns spottloskan på Poulsen här.

Graham Poll
Graham Poll var generös med korten i VM-matchen mellan Kroatien och Australien 2006. Han visade bland annat kroaten Josip Simunic tre gula kort innan han visades ut.

Se Polls två första kort till Simunic här.

Publicerad 2009-12-22 kl 10:30
Annons
Annons
Annons