Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Från bänken i Holland till topplaget i Österrike: "Jag är tänkt som startspelare"

Rasmus Lindgren är ny lagkamrat till Eddie Gustafsson i Red Bull Salzburg. Laget går för guld.
- Det enda som gäller i klubben, säger Lindgren till fotbollskanalen.se.

Rasmus Lindgren lämnade en bänkplats i Ajax och kom till Red Bull Salzburg som ny fixstjärna. Det österrikiska storlaget missade förra säsongen ligasegern med tre poäng efter att ha blivit mästare såväl 2009 som 2010. Nu ska titeln återtas - med två svenskar i centrum.

Lagkaptenen Eddie Gustafsson har representerat Salzburg sedan 2009 och är glad att Rasmus Lindgren kommit till klubben.

- Det har gått bra för Rasmus. Han har precis kommit tillbaka från en skada och har spelat några matcher. Han börjar komma i form. Jag hade inte sett honom spela innan han kom hit, men det jag har sett nu ser riktigt bra ut, säger Gustafsson till fotbollskanalen.se.

Lindgren själv är nöjd med klubbvalet. I Salzburg är han given på mittfältet.

- Jag trivs bra. Det är en proffsig klubb och vi har inlett säsongen bra. Jag är absolut tänkt som en startspelare, annars hade jag inte lämnat Ajax. Och annars hade de nog inte värvat mig hit, säger han till fotbollskanalen.se.

Hur pass annorlunda är det från tiden i Ajax?
- Jag var i och för sig startspelare i Ajax också, från och till. Det var mest den sista tiden som jag inte fick spela lika mycket. Det känns jättebra hittills. Bara positivt.

Svenska medier rapporterade tidigare i sommar att IFK Göteborg var intresserat av Lindgren. Enligt mittfältaren fanns det viss sanningshalt i rapporterna, men övergången var aldrig särskilt aktuell.

- Det var väl aldrig riktigt nära. IFK Göteborg var nere i Amsterdam och hade ett snack med mig och min agent. De sa att de ville ha hem mig och berättade lite om klubbens planer. Men längre än så kom det aldrig.

Var det inte aktuellt att flytta hem till allsvenskan?
- Jag kände att jag ville stanna ute lite till. Hade det inte funnits några andra alternativ hade det kanske varit lite mer aktuellt, men jag hade också kunnat stanna i Ajax ett år til. Nu hade jag andra alternativ och valde Red Bull Salzburg.

Klubbens målsättning råder det inga tvivel om. Ligatiteln ska tas tillbaka från Sturm Graz.

- Det är det enda som gäller. Red Bull är den största klubben i Österrike, vi ska vinna ligan, så enkelt är det. Jag tror absolut att vi har stora chanser.

Holländaren Ricardo Moniz är ny tränare i klubben, och har introducerat bra mycket hårdare träningsrutiner än innan.

- Vi har två pass om dagen nästan varje dag. Sedan början av juni har vi bara haft tre-fyra heldagar ledigt, säger Eddie Gustafsson.

- Det känns i kroppen, men det går. Man gör dock inget annat än att sova, äta, träna och spela matcher. Man får anpassa privatlivet. Eller, det blir inte så mycket privatliv, säger Gustafsson och skrattar.

- Det är fler träningar än jag var van vid i Ajax, men det är inga problem, säger Rasmus Lindgren.

Lindgren har två A-landskamper på sin meritlista. Men landslaget är inget som 26-åringen från Landskrona lägger någon energi på.

- Det är ingenting jag tänker på. Jag har alltid sagt att klubblaget är det absolut viktigaste för mig. Sen är landslaget en bonus om man gör det bra i klubben.

- Det är klart att alla vill vara med i landslaget, det vill även jag. Men jag tänker inte på det.

Publicerad 2011-08-08 kl 14:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons