Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Gerndt-succé efter skadan - nära utmärkelse i Schweiz

Han var borta i nästan ett helt år. Nu är Alexander Gerndt tillbaka och första tiden efter skadan har blivit en succé. Svensken var en hårsmån ifrån att utses till februari månads bästa spelare i den schweiziska ligan.

Efter att ha åkt på en ful smäll i mötet med Basel för över ett år sedan har Alexander Gerndt fått kämpa för att ta sig tillbaka till fotbollsplanen igen. Den högra foten vek sig under benet och förutom en bristning i ett inre ligament i foten drabbades anfallaren även av skador på skenbenet och vadbenet.

Och efter ett bakslag i oktober tvingades Gerndt till en ny operation. Men i början av februari var Young Boys-anfallaren så tillbaka från skadeproblemen. Efter två inhopp fick han chansen från start i toppmötet med Basel och då gjorde han direkt två mål.

Därefter har 28-åringen fortsatt att vara ordinarie i ligaspelet och i helgen gjorde han återigen mål när hans Young Boys besegrade Sion med 3-2.

Nu kommer nästa positiva nyhet för Gerndt. En av Schweiz största tidningar, Blick, låter nämligen sina läsare rösta fram månadens spelare i den schweiziska ligan och svensken kom tvåa i omröstningen för februari.

Gerndt fick 31,6 procent av de 46 767 rösterna och besegrades bara av Luzerns försvarare Tomislav Puljic, som fick 32,3 procent av rösterna.

Publicerad 2015-03-10 kl 14:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons