POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Gerndts misshandelsdom kvarstår - men får sänkta böter

Foto: Scanpix

Hovrätten ändrade tingsrättens dom, men bedömer att Alexander Gerndt fortfarande är skyldig till misshandeln av hans ex-fru.

I december förra året fann tingsrätten att Alexander Gerndt gjort sig skyldig till misshandel och ringa misshandel av sin före detta hustru. Han dömdes till villkorlig dom och till att betala skadestånd på 6 700 kronor till exfrun — men friades även på flera punkter i åtalet.

Domen överklagades till hovrätten som på onsdagen kom med sitt utlåtande där man fotfarande finner Alexander Gerndt skyldig till att har tagit strupgrepp på sin dåvarande hustru och därmed misshandel. Bevisningen mot Alexander Gerndt är, trots [exfruns] väninnors vittnesmål, så gedigen att hovrätten, liksom tingsrätten, finner det ställt utom rimligt tvivel att han vid tillfället gjort sig skyldig till misshandel i enlighet med vad tingsrätten angett, skriver hovrätten.

Hovrätten gör dock ett par ändringar av tingsrättens dom. Man slår fast att det inte var en fotboll, utan en volleyboll, som Gerndt sköt på sin exfru, något som bedöms som lindrigare och friar Gerndt  där tingsrätten fanns honom skyldig till ringamisshandel. Hovrätten går dessutom på tingsrättens linje som friade Gerndt från ytterligare två punkter avmisshandel

Gerndt döms av hovrätten till villkorlig dom och 60 dagsböter a 1000 kronor, en mildare dom än tingsrätten som utdömde villkorlig dom  och 80 dagsböter a 1000 kronor.

Gerndt stängdes av från landslaget i slutet av förra året sedan han fällts i Tingsrätten. I slutet av april hävde sedan förbundet avstängningen varvid Gerndt blev uttagen till landskampen mot Brasilien den 15 augusti. Anfallaren missade dock den matchen på grund av skada.

Publicerad 2012-11-28 kl 10:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå