Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Glöm Messi och Ronaldo - han är Europas hetaste anfallare

Foto: Scanpix

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Diego Costa briljerar på sina håll.

Men bäst av alla anfallare i Europas toppligor hittills, enligt fotbollsinstitutet vid Cies? André-Pierre Gignac, 28, i Marseille.

Även Sebastian Larsson (!) får plats på listan.

Först och främst. Cies står för "International centre of sports studies", en privat del av universitet i Neuchatel, i Schweiz, som fokuserar på idrottsstudier. Där finns också en avdelning, Fotbollsobservatoriet, som bara fokuserar på just fotboll.

Varje vecka sammanställer de listor på de bästa försvararna, mittfältarna och anfallarna i de fem stora europeiska ligorna (Spanien, England, Tyskland, Italien och Frankrike) - baserat på individuell statistik. Därefter redovisar de resultaten på sin hemsida (obs. PDF-länk). Bland a

Resultaten är ibland väntade, ibland något mer anmärkningsvärda. Noterbart den här veckan är att, sedan säsongen började, så rankas André-Pierre Gignac (Marsielle) som den bäste anfallaren - före Diego Costa, Cristiano Ronaldo, Pablo Osvaldo och Lionel Messi. Gignac, en gammal skytteligavinnare, har exploderat under Marcelo Bielsa och har gjort åtta mål på fem matcher för l'OM.

PSG:s Zlatan Ibrahimovic? Inte ens med på topp 15 - där lagkamraten Edinson Cavani tar den sista platsen.

Bäste försvarare: Giorgio Chiellini (Juventus), före något oväntade Jeremy Mathieu och Angelo Ogbonna.

Noterbart är även att Sebastian Larsson rankas, jämte James Rodrigez, som den 14:e bäste offensive mittfältare. "Seb" har fått en bra start på säsongen i Sunderland.

Ni ser topp 10 på alla redovisade positioner i faktarutan här nedanför!

Publicerad 2014-10-01 kl 09:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons