POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER
11å

Granqvist - Hollands hetaste fotbollspelare

Holländska tidningar och tv-stationer jämför honom med Maradona, Messi och Weah och frågar sig varför han inte spelar i landslaget.
Efter söndagens drömmål är Hollands hetaste fotbollsspelare svensk - och heter Andreas Granqvist.

När invånarna i Groningen får höra den svenske mittbackens namn börjar de omedelbart prata om målet han gjorde i helgen. Eller mål och mål, i Holland är Granqvists fullträff känd som MÅLET. Någon tycker bäst om ruschen från egen planhalva, en annan gillar den sista dragningen. En tredje nämner skottet i krysset.
Försvarsspelaren gjorde något alldeles extra när han sparkade in 1-0 i hemmapremiären mot Utrecht i söndags. Han sällade sig till en liten skara spelare - där bland andra Diego Maradona, Leo Messi och George Weah ingår - som har avslutat en rajd från egen planhalva med att göra mål.

-Maradona-klass är ju att ta i, men nu har jag skaffat internet och sett målet själv några gånger, så jag håller med om att det var snyggt, säger Andreas Granqvist.

Noll insläppta
Det är inte bara drömmålet som gör att Granqvist trivs i Groningen. Två matcher, två segrar, sex mål framåt, noll bakåt i säsongsinledningen har inneburit gott om lovord till Granqvist som styr backlinjen.

Annat var det i Wigan i Premier league för knappt ett år sedan. Granqvist fastnade på bänken och återvände till Helsingborg inför vårsäsongen för att spela in sig i EM-truppen.

-Visst var det jobbigt ibland, men jag ångrar inte en sekund att jag åkte. Jag lärde mig oerhört mycket: tempot, tuffheten, attityden.
Granqvist blev uttagen till EM och var även med i senaste VM-kvaltruppen, men debuten i tävlingssammanhang får vänta.

-Det brukar bli både avstängningar och skador, så jag kommer att få min chans.
På lördag väntar spel mot Heracles, som inlett säsongen med en seger och en oavgjord.

Är det läge för ett nytt drömmål?
-Ärligt talat kommer jag aldrig göra ett likadant mål igen. Men när det inte fanns någon att passa så körde jag på och plötsligt fick jag läge. Det känns väldigt kul och lite overkligt att det hände just i hemmadebuten.

Kändisfördelar
Efter intervjun springer Granqvist på taxichauffören Henry, entusiastisk Groningensupporter sedan trettio år tillbaka.
-Vilket mål! säger Henry och passar på att erbjuda den 193 centimeter långe svenske mittbacken skjuts i sin rymliga Mercedes. Vart som helst. När som helst. Det är bara att ringa, säger Henry och lämnar sitt visitkort.
Livet som fotbollsproffs kan vara sämre.

TT

Publicerad 2008-09-19 kl 14:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå