Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Granqvist förlänger efter succén: "Vi ska till toppen"

Foto: Scanpix

Andreas Granqvist.

Andreas Granqvist valde nya ryska klubben Krasnodar när han lämnade Genoa.
Mittbacken har gjort succé - och nu förlängt till 2018.
- Klubben har otroliga ambitioner och ska till toppen, säger han till fotbollskanalen.se.

Under hösten har Andreas Granqvist inte bara tagit tillbaka sin startplats i landslaget, han har även imponerat som mittback för både Sverige och FK Krasnodar. Den 29-årige tidigare HIF-spelaren har börjat spela sitt eget spel från klubblaget Krasnodar i landslaget och det har fått effekt.

- Det är en sak jag själv bestämt. Jag känner att jag måste spela mitt spel, annars gör man inte sig själv rättvisa, säger Andreas Granqvist.

I ryska FK Krasnodar har de sett Andreas Granqvist excellera och blott ett år efter att han flyttade till klubben på ett treårskontrakt så förlänger man det till 2018.

- Jag har det här året och plus tre år till efter det här nya kontraktet. Både jag och klubben trivs med varandra så det var inget svårt beslut, säger Andreas Granqvist.

Fick du högre lön också?

- Det handlade inte om pengar, det är en trygghet för mig och jag ville också förlänga. Jag trivs med allt, klubben, staden och laget. Klubben har otroliga ambitioner och ska till toppen. Man har en helt makalös träningsanläggning och nästa år får man en helt ny arena.

Uppgifter i Aftonbladet i fjol gjorde gällande att Andreas Granqvist tjänar 25 miljoner kronor om året netto. Ägaren till FK Krasnodar är multimiljardären Sergej Galitskij som ska vara god för 40 miljarder kronor och nu ska lyfta klubben med en rejäl satsning.

Träningsanläggningen är av världsklass med ett 15-tal perfekta gräsplaner, flera konstgräsplaner, inomhushallar, gym, pooler och ett eget sjukhus. Klubben bildades för sex år sedan och är bara inne på fjärde säsongen i högsta ligan och under nästa år flyttar man in i nya arenan som byggs för två miljarder kronor.

Resultaten har börjat komma och i våras blev man femma och nådde Europa League, och nu är FK Krasnodar på en tredjeplats i ligan.

- Ambitionen i klubben den här säsongen är att bli topp fyra så det är man nöjd med, säger Granqvist vars lag föll i helgen.

- Vi spelade i Moskva och det var 2-3 minus och snö, och fick en sen straff emot oss.

Hur är det i Krasnodar som ju ligger nära Svarta Havet i södra Ryssland?

- Lite kallt börjar det bli men det är plusgrader.

Du är lagkapten i laget, hur känns det?

- Det är jättestort att få vara det som utlänning. Min ryska är inte direkt så bra, men de har visat mig stort förtroende och vill att jag ska vara en ledare.

Hur hanterar ni Europa League i veckorna?

- Det är jätteskoj att spela de matcherna och vi har bra motstånd och även om vi fick ett bakslag mot Wolfsburg har vi kryssat mot Everton och Lille men de matcherna skulle vi ha vunnit.

Tidigare allsvenska profiler som Wanderson, Ragnar Sigurdsson och Ari Da Silva Ferreira är lagkamrater med dig, vad betyder det?

- Klart att det underlättar att det är folk man kan umgås med som varit i Sverige men det är en bra mix av många olika nationaliteter och det är ett bra gäng.

Du har alltid sagt att du vill avrunda i Helsingborg - kan HIF-fansen glömma det nu när du stannar i Ryssland till 2018?

- Absolut inte, min ambition är att spela två till tre säsonger för HIF när jag kommer hem om HIF vill det och kroppen klarar det.

VM i Ryssland går 2018 - vill du avsluta landslagskarriären där?

- Jag kommer aldrig att tacka nej till landslaget, jag vill vara med så länge jag spelar.

Erik Hamrén tog ut en trupp under måndagen, vad är din bild?

- Det var en intressant trupp och det är roligt att han vågar ta med så många unga även om det är ett stort steg upp. Det är bra att de får vara med och lära och om de är bra så får de chansen. Det är kul för landslaget och bra för svensk fotboll.

Har du koll på Isaac Kiese Thelin till exempel?

- Nej, jag har bara sett lite i Champions League och U21-landslaget mot Frankrike. Det är en bra targetspelare som är lite annorlunda och har en bra känsla och en bra teknik. Det blir intressant att följa honom. 

Publicerad 2014-11-04 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons