Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Grattis Cristiano - Fifa förlänger Ballon d'Or-röstningen

Insatserna i playoffmatcherna skulle inte räknats, men nu ändrar Fifa reglerna. Det går nu att rösta till Ballon d'Or fram tills den 29 november.

Sverige föll tungt i playoff-matchen mot Portugal. Segerregissör för portugiserna var Cristiano Ronaldo som gjorde landets samtliga fyra mål.

Nu står det klart att portugisens imponerande prestation kan påverka resultatet i omröstningen till Ballon d'Or. Fifa bestämde under tisdagen att röstningen, som enligt det ursprungliga schemat skulle stängt redan innan playoff-matcherna, kommer att vara öppen fram tills den 29 november. De tre finalisterna kommer sedan att presenteras den 9 december innan vinnaren koras den 13 januari år 2014.

Fifa ska ha meddelat de som får rösta att röstningsperioden förlängts för att säkerställa att så många som möjligt röstar skriver El Mundo Deportivo. De som får delta i omröstningen är förbundskaptener, landslagskaptener och utvalda tidningar.

Någon som troligtvis har stärkt sina aktier rejält under playoffmatcherna, och därmed ökat sina chanser till en hög placering genom Fifas ändring, är som tidigare nämnt Cristiano Ronaldo.

Och inte nog med att perioden för att rösta förlängs - flera medier skriver också att de som redan har lagt sin röster har möjlighet att ändra sig.

Tidigare under omröstningens gång har dock Fifa-presidenten Sepp Blatter gjort sig ordentligt impopulär i Portugal när han under en föreläsning härmat Cristiano Ronaldo och påpekat att Ronaldo tillbringar mer tid hos frisören än hans argentinske konkurrent, Lionel Messi.

Efter Portugals triumf mot Sverige passade dock Blatter på att skicka en gratulation via sociala medier:

"Grattis Portgual! Det 29 laget som nu är klara för VM; deras sjätte slutspel. Fantastisk insats av Cristiano Ronaldo", skrev han på Twitter.

Publicerad 2013-11-20 kl 07:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons