Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Grönhagen svarar på slagsmål- och fyllerianklagelser

Anders Grönhagens Fredrikstad har åkt ur Tippeligan. Den svenske tränarprofilen förnekar inte att både slagsmål och fyllerier förekommit.

Fredrikstadsprofilen Rajo Piiroja gick nyligen ut med nedslående förklaringar till Fredrikstads katastrofala säsong som slutade med att fjolårets topplag nu har åkt ur Tippeligan. Den estniske landslagsspelaren hävdar för Verdens Gang att träningslägret i Spanien inför säsongen blev ett skämt med flera slagsmål spelarna emellan och fylleri-incidenter på nattklubbar.
Vid den tidpunkten var svenske Anders Grönhagen tränare i klubben innan han senare drabbades av cancer och tvingades ge upp sitt uppdrag i Fredrikstad. I dag bekräftar Grönhagen till stora delar Piirojas uppgifter:

- Det var några tuffa situationer. Först och främst på träningar. Då tog vi tag i spelarna och snackade igenom och trodde sedan att vi rett ut problemen, säger Grönhagen till VG.
- Men så blossade det upp igen senare.

Om påstodda fyllerislag på kvällarna:
- Exakt vad som hände efter träningarna vet jag inte.

Men så katastrofalt vill inte Grönhagen beskriva träningslägerveckorna i Spanien och Portugal. Det som hänt i Fredrikstad är inte unikt - som Grönhagen ser det.

- Säg att vi var borta en månad tillsammans i La Manga och Portugal med 20-25 spelare. Det uppstår alltid smågrejer. Det är professionella spelare som jobbar hårt och då kan det uppstå lite bråk.
- Det sker i alla lag, tillägger han.

Fyllerianklagelserna har den svenske tränarprofilen svårarare att bemöta.
- Jag kan ju inte veta vad som hände på rummen efter träning, säger han.

Ett annat misstag, enligt Grönhagen, var att klubben borde ha funnit en annan lösning till honom när han i slutet av mars tvingades operera sig för prostataproblem. Tre veckor efter operationen var han tillbaka i tjänst igen - men för snabbt skulle det visa sig och Grönhagen blev efter ett tag sjukskriven igen.

Han uppmanade Fredrikstad att söka en ny tränare utifrån. Klubben lyssnade inte och satsade på andretränaren Tom Freddy Aune.

- De väntade i stället på att jag skulle komma tillbaka. Men jag kände att jag kunde inte komma tillbaka utan att vara helt klar, annars hade jag gjort klubben en björntjänst.

Publicerad 2009-11-11 kl 16:07
Annons
Annons
Annons