Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Groningen vill behålla Stenman - som kan gå gratis efter säsongen

Fredrik Stenman har en fin förhandlingssits. Kontraktet går ut – men Groningen deklarerar att de vill behålla honom.
- Vi har haft ett första möte, säger vänsterbacken.

Det här året är hans fjärde i Eredivisie och den förre Elfsborgs- och Djurgårdsförsvararen upplever att det går bättre nu än någonsin tidigare. Laget har bara tre konkurrenter lag framför sig i tabellen och själv är Stenman bofast i startelvan.

- Klubben har värvat en serb (Dusan Tadic) som spelar framför mig och vårt samarbete har fungerat nästan perfekt. Groningen har som ambition att konkurrera med Twente och AZ i ligan - PSV och Ajax är väldigt svåra att rå på - och vi ligger på en bra nivå nu, säger Stenman.

Själv ser han framtiden an med tillförsikt efter att Groningen kallat honom till inledande diskussioner om en fortsättning på det avtal som sträcker sig över innevarande säsong.
- Det var inte riktigt någon förhandling och jag hade inte min agent med mig. Mer att klubben kollade av läget om jag kunde tänka mig att stanna och så.

Vad sade du då?
- Att jag trivs väldigt bra och är öppen för att diskutera. Annars hade de nog redan nu velat hitta en ersättare på vänsterbacken. Sedan får vi såklart se hur det går med förhandlingarna, jag är heller inte främmande för att prova något nytt om det dyker upp intressanta alternativ. Men jag har inte pratat med några andra ännu, och det får jag inte heller förrän efter årsskiftet, säger Stenman.

Han berättar att oavsett vad är tanken att fortsätta ute i Europa ett tag till. Förra vintern fanns bland annat intresse från Tyskland och Stenman – som aldrig lämnat en klubb som Bosman – tänker vänta och se vilka erbjudanden som kan tänkas dyka upp. Allsvenskan får därmed vänta några år till.

- Djurgården är absolut intressant längre fram. Men nu har de värvat Joel Riddez från 1 januari och jag vill spela vidare utomlands ytterligare en tid. Om det händer något blir det antagligen efter nyår någon gång, säger Stenman.

Publicerad 2010-11-27 kl 09:28
Annons
Annons
Annons