Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

Guidetti: "Jag är ju svensk och Zlatan spelade ju där"

Foto: TV4

John Guidettis Celtic ska ta sig an Inter i Europa League.
I en intervju i Gazzetta dello Sport berättar svensken bland annat att han är Roberto Mancini evigt tacksam och att han inte vet var han kommer spela nästa säsong.

I morgon är det dags för sextondelsfinaler i Europa League. En av dessa är ett riktigt klassiker-möte då Celtic ska möta Inter.

En av matchens förgrundsfigurer är John Guidetti som nu ställs mot sin forne tränare Roberto Mancini. Svensken berättar i en intervju att han är Mancini evigt tacksam.

- Jag är honom evigt tacksam. Det var han som lät mig debutera i City och det var han som rådde mig att gå till Feyenoord på lån. Han hade rätt, i Holland hade jag min bästa säsong, säger Guidetti.

Guidetti avslöjade också att han som yngre hejade på Inter på grund av Zlatan Ibrahimovic.

-Inter är ett av mina favoritlag. När jag var liten hejade jag på dem och hade deras tröja. Jag är ju svensk och Zlatan spelade ju där då. Jag var även på San Siro för att se honom, berättar Guidetti.

Guidetti pratade även om morgondagens match och menade även att det kommer bli tufft för Inter då Celtic har sina passionerade supportrar i ryggen.

-Våra supportrar kräver bara en sak: passion. Det är inte lätt att vinna på våran hemmaplan, det kommer vara fullsatt. Om du tar bort fansen betyder fotbollen ingenting för mig. Vi spelare byter klubb, men de följer sitt lag oavsett, menar Celtic-anfallaren.

Guidetti var dock återhållsam kring framtiden och menar att han inte vet vart kommer spela nästa säsong.

-Efter säsongen är jag klubblös och är fri att gå dit jag vill. Just nu tillhör jag Celtic, men det är omöjligt för mig att säga vart jag kommer spela nästa säsong, säger Guidetti.

Publicerad 2015-02-18 kl 11:35

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER