Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Guidetti: "Mancini vill att jag ska spela 25-30 matcher"

I går gjorde John Guidetti sin första träning med Feyenoord. Han är utlånad för att få speltid.
- Mancini vill att jag ska spela 25-30 matcher, säger Guidetti.

John Guidetti kom till Manchester City som 16-åring 2008 och under hans tid i klubben har stenrika ägare pumpat in miljardbelopp och stjärnvärvning efter stjärnvärvning har gjorts.

Ändå skrev Guidetti nyligen på ett nytt kontrakt som sträcker sig till juni 2014. Det var länge tal om att han var Manchinis fjärdeval som forward men efter värvningen av Sergio Agüero från Atletico Madrid föll svensken ännu längre bak i ledet.

Tillslut blev konkurrensen för hård och Guidetti valde att gå på lån till holländska Feyenoord.
- Jag kommunicerade med Mancini (Roberto) och han ville att jag skulle komma ut och spela 25-30 matcher i år.
- Jag pratade också med Patrick Vieira och han sa att det är viktigt att du pratar med tränaren i den klubben du går till så att han har samma vision som klubbdirektören och alla dem som är inblandade i värvningen, säger Guidetti till FotbollDirekt.se.

– Så jag tog ett snack med Koeman (Feyenoords tränare Ronald) och han sa att han vill att jag ska spela och det är det jag hoppas på också, att få spela inför en fantastisk publik. Jag har snackat med Samuel (Armenteros) och han har pratat gott om klubben, sagt att det är en otrolig stadion med bra fans.

När insåg du att det kanske var dags att röra på sig?
– Det var ju så att jag ville testa försäsongen. Jag visste ju från början när jag skrev på att det skulle bli tufft. De hämtade in Samir Nasri, Agüero, de har sedan tidigare Tevez, de har Dzeko, de har Balotelli. Man vet att det är svårt men det är viktigt att vara en del av en storklubb och det är bra för mig.

– För att om man presterar i ett mindre lag så kommer man kosta mycket pengar för att komma till ett storlag sen, men om man presterar bra utlånad till småklubbar så är man redan i ett storlag och kan få chansen direkt. Så det var ett klokt beslut av mig, jag är fortfarande nöjd med att jag gjorde det.

Guidetti tränade sitt första pass med Feyenoord i går och ska vara spelklar till helgen. Enligt Sveriges forne landslagsstjärna Glenn Hysén - med ett förflutet i holländska ligan - kommer Guidetti att "ÖSA in mål".

– Haha, ja. Det vet man aldrig, det är mycket saker som ska falla på plats. Jag tar varje dag och match för sig. Först måste jag se till att ta en startplats, man vet ju aldrig. Självklart är inte konkurrensen lika tuff som med Agüero, Dzeko, Balotelli, Nasri, David Silva. Det är klart att det inte är de spelarna i Feyenoord men Feyenoord är fortfarande ett mycket bra fotbollslag, det får man inte glömma.

– Jag har kommit dit och förhoppningsvis får jag spela många matcher. Men det är något man inte vet och man får se till att prestera varje match och allt kan hända. Det gäller att ta en dag i taget och se till att hålla fötterna på jorden, avslutar Guidetti.

Publicerad 2011-09-08 kl 11:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons