Gündogan tillbaka efter 15 månaders skadefrånvaro när Dortmund föll

Andra ligor och cuper

Ilkay Gündogan återvände till spel efter 15 månaders skadefrånvaro. Men Köln gjorde återkomsten sur när man besegrade Dortmund med 2-1.

Dortmunds och Tysklands mittfältare Ilkay Gündogan skadade sig i augusti 2013. Från början var prognosen att ryggskadan bara skulle hålla honom borta några veckor, men frånvaron blev avsevärt mycket längre än så.

Men i dag gjorde Gündogan sin efterlängtade återkomst till fotbollen när han startade i Borussia Dortmunds bortamöte med Köln. Mittfältaren såg pigg ut trots den långa frånvaron men det räckte inte för att stoppa Köln från att ta en seger.

Sent i den första halvleken satte Kevin Vogt 1-0. Italienaren Ciro Immobile svarade dock tidigt i den andra halvleken och kvitterade till 1-1. Men Simon Zoller såg i den 74:e minuten till att hemmalaget fick med sig alla tre poängen.

Dortmund är efter åtta omgångar redan 13 poäng bakom Bayern München i toppen. Laget har endast tagit sju poäng och ligger på 14:e plats i Bundesliga.

Publicerad 2014-10-18 kl 19:30