Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Gunnilse-tränaren: "Det var något skumt"

Peter Joelsson, tränare i Gunnilse, hade ingen aning om spelarnas eventuelle inblandning

- Då tänkte man bara att det var dåligt gjort, säger han.

Peter Joelsson, som i många år varit spelare och ledare i Gunnilse IS, var assisterande tränare för laget under den omdiskuterade division 3-matchen mot Kärra i augusti. Efter matchen fick han ta över som ansvarig tränare, eftersom laget gjort dåliga resultat.

Under matchen, som Gunnilse förlorade med 2—4 på hemmaplan, misstänkte Joelsson inget.

- Då tyckte man bara att det var bedrövligt. Men när man fått höra hur det var, då funderar man. Då tänkte man bara att det var dåligt gjort. Varför klev han inte fram, varför gick han inte dit i närkampen. Men då fanns det inte i min värld att spelare går ut och spelar en match för att inte vinna, säger Peter Joelsson till TT.

- Det är klart att det var nåt skumt, säger han också.

Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson vill inte på något sätt svara på frågor om Gunnilse utan hänvisar helt till Disciplinnämnden och dess tjänstemän.
"Nej, här är avgränsningen oerhört viktig", skriver han i ett sms till TT.

Karl-Erik Nilsson vill inte heller ge sin syn på spelfusk inom svensk fotboll förrän efter Sveriges playoff-match mot Portugal på tisdag, eftersom han har ont om tid.
Det vill däremot hans företrädare på ordförandeposten, Lars-Åke Lagrell.
-Hade du ringt mig för tio år sedan, då hade jag nog på goda grunder sagt att "du, det du tar upp nu, det är inget som helst problem". Men det som har skett sedan är att det har visat sig att det finns problem, säger Lars-Åke Lagrell till TT.

Han vet inte hur långt Svenska fotbollförbundet kommit vad gäller bevisen i Gunnilsefallet.
-Men jag tycker att det här är en viktig del av fotbollens trovärdighet. Jag delar den åsikten som Krister Malmsten framfört i medier, att jämför vi de här spelproblemen med dopning så är ju dopning för fotbollen och lagidrotterna egentligen ingenting mot fixade matcher. Det är klart att det är ett mycket, mycket värre problem.

Publicerad 2013-11-18 kl 14:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons