Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Gustav Svensson i frysboxen i Bursaspor: ”Klart att man är besviken”

Gustav Svensson ratas av tränaren i Bursaspor. Då har han börjat fundera på en flytt.
- Det beror väl på hur länge det här ska fortsätta, säger han till fotbollskanalen.se.

Första säsongen i Turkiet blev en succé för Gustav Svensson. Champions league-debut, massor av speltid och fullt förtroende från tränaren Ertugrul Saglam. Sedan började motgångarna. Svensson skadade sig, tvingades till dubbla operationer under sommaren – och nu är han frysboxen.

- Jag är fullt frisk – men det har varit väldigt dåligt men speltid på senaste tiden, säger Svensson till fotbollskanalen.se.

Svensson menar att petningen beror på en kombination av att han varit skadad och att han Bursaspor värvat nytt. Men någon förklaring från tränare Saglam har han inte fått.

- Vi har inte snackat så mycket mer än att han sagt att jag inte riktigt är matchtränad ännu.

Det är väl svårt att få matchträning om man aldrig får spela?
- Haha, ja det är sant. Nej, men det är väl tråkigt att inte få matcher. Och det är inte riktigt som i Sverige där man pratar ut med tränaren om det heller. Det fungerar inte så här. Man får köpa att man inte spelar och göra det bästa av situationen ändå.

Hur besviken är du över situationen?
- Det är klart att man är besviken över det. Det tjänar inget till att gå omkring och sura, utan man får kämpa på hårdare och visa att man ska ta en plats.

Svensson skrev på ett treårskontrakt med Bursaspor i september 2010. Med två år kvar på hans nuvarande kontrakt menar han att det är för tidigt att börja prata om en flytt. Samtidigt kommer han inte att acceptera att vara utanför laget hur länge som helst.

- Det beror väl på hur länge det här ska fortsätta, hur länge det håller i sig. Jag vill ju spela matcher så klart, men det är väl lite tidigt att börja prata om flytt, säsongen har precis början. Det får ta sin tid och förhoppningsvis ändrar coachen i laget.

Bursaspor spelar hemma mot Gencerbirigli under fredagskvällen. Då finns Svensson i alla fall med på bänken.

- Vi får hoppas att det blir ett inhopp i alla fall, så jag får visa vad jag går för. Jag känner att jag kan behöva det snart – spela lite matcher. Kroppen är sugen på det.

Publicerad 2011-09-30 kl 13:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons