Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Gustav Svensson i säkerhet efter flykten från Ukraina

Gustav Svensson hamnade mitt i oroligheterna i Ukraina och fick lämna landet omedelbart.
Just befinner han sig i Moskva för att flyga vidare till Köpenhamn.
– Det har varit några panikartade timmar, nu kan jag andas ut och stressa ner, säger Svensson till fotbollskanalen.se.

Efter att Ukrainas försvarsminister hävdat att Ryssland sänt 6 000 soldater till Ukraina efter att Rysslands president Vladimir Putin fått stöd i parlamentet för att ingripa militärt lämnade Gustav Svensson, som tillhör klubben Tavrija Simferopol från Krimhalvön, landet omedelbart.

– Vi åkte till Donetsk, sen tog jag och min flickvän och hennes föräldrar flyget till Moskva. Vi kommer ta oss vidare till Köpenhamn om någon timme. Laget åker till Istanbul senare ikväll, säger Svensson när fotbollskanalen.se når honom i Moskva.

Vad händer nu framöver för er del?
– Vi kommer ha ett träningsläger i Antalya som börjar på onsdag. Vissa av spelarna och ledarna kommer åka dit redan ikväll, men jag väljer att komma på onsdag istället. Jag har inte riktigt bestämt vad som händer när vi kommer till Köpenhamn, om vi tar det lugnt där eller vi tar oss vidare till Sverige.

Vad har klubben sagt?
– Klubben har sagt att vi ses på onsdagkväll i Antalya och lycka till med resan, mer eller mindre.

Det blev kritiskt läge för Gustav Svensson och hans familj som fick packa ihop det viktigaste för att sedan ta sig till närmaste flygplats för att lämna landet. Det blev alltså Donetsk och Svensson och hans familj kunde därifrån ta sig vidare till Moskva.
– Just nu känns det lugnt och skönt. Nu har man kunnat andas ut ordenligt och stressat ner. Det har varit några panikartade timmar. Nu känns det jäkligt skönt.

Det var inga problem att ta sig ut ur landet?
– Nej, vi blev stoppade en gång av en avspärrning av ryska militären på gränsen vid Krim-halvan, men klubben hade anordnat med säkerhetsvakter som löste allt det praktiska så det var inga problem, säger Svensson till fotbollskanalen.se.

Nu kommer laget återsamlas på onsdag i Antalya. Hur framtiden ser ut efter det är ovisst och beror på hur läget i Ukraina utvecklar sig.
– Vi vet inte hur länge vi kommer vara där och när vi kan återvända till Ukraina, det beror vad som händer i landet med konflikten.

Publicerad 2014-03-02 kl 12:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons