POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER
7v

Gyan fortsätter i Ghana - ändrade sig efter samtal med presidenten

Foto: Bildbyrån/TT.

Asamoah Gyan blev av med kaptensbindeln och avslutade landslagskarriären.
Nu ändrar han sig - efter förfrågan från landets president. 
"En förfrågan från presidenten kan inte förbises", skriver anfallaren på Twitter.

Ghanas landslagsstjärna Asamoah Gyan, som säker många minns från tiden i Sunderland eller VM 2010 då han missade en straff på övertid i kvartsfinalmötet med Uruguay och hans land åkte ur turneringen, meddelade under måndagen att han lägger landslagsskorna på hyllan - trots att han var uttagen i Ghanas trupp till afrikanska mästerskapen i sommar.

Anledningen? Anfallaren, som gjort tio mästerskap med Ghana, fick veta att han skulle bli av med kaptensbindeln till mästerskapet. 

"Jag kan inte låtsas att jag är glad", skrev bland annat Gyan på Twitter och och fortsatte:

"Jag har representerat vårt lands stolta färger i tio stora mästerskap och de senaste åren när jag har varit kapten är de ögonblick jag varit mest stolt över".

Men nu meddelar Gyan att han ändrar sig - och är tillgänglig för spel i afrikanska mästerskapen. Detta efter samtal med Ghanas president Nana Akufo-Addo.

"En förfrågan från presidenten kan inte förbises. Jag har tagit emot en förfrågan av Nana Addo Dankwa Akufo-Addo i god tro och kommer att göra mig tillgänglig för att bli uttagen av förbundskapten Kwasi Appiah för att hjälpa till att vinna afrikanska mästerskapen", skriver Gyan på Twitter. 

Gyan berättar vidare att presidenten respekterade hans beslut, men bad honom att ändra sig och inte avsluta landslagskarriären. Det gjorde att Gyan ändrade sig. 

Publicerad 2019-05-22 kl 15:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå