Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Haglund chattade: "Stockholm har världens finaste tjejer"

Philip Haglund har haft ett kometår som gett landslagsplats och spel i Holland. Under lördagen chattade han med fotbollskanalens läsare. Enligt honom har Stockholm världens finaste tjejer, samtidigt som brudarna är iskalla i Holland.

Aflaton: Vilken Fotbollsklubb drömmer du om att spela för?
Philip Haglund: tja! jag har aldrig drömt om någon speciell. nördigt nog så har jag under min ungdom liksom försökt ta mig till bp’s a-lag. men att svara bp’s a-lag är ju inget som direkt kanske låter som någon dröm. idag är jag för realistisk för att svara Manchester United eller Barcelona, även om jag helst skulle spela för någon av dem. Men visst, får fantasin spruddla så lirar jag helst på Old Trafford med United!

stor fan till BP: Vem tycker du är Allsvenskans tekniska spelare? själv tycker jag Dalil Benyahia .
Philip Haglund: Oj, följer inte allsvenskan idag lika bra som förra året. Men jag tycker BP har bland de mest tekniska. Sen är ju frågan om teknik är att göra överstegsfinter eller att kuna dribbla i hög fart och passa bollen bra. Jag tycker Bajrami alltid visat på hög teknik, precis som Anders Svensson. Sen så är grabbarna i BP som Dalil och Miko Albornoz fullblodstekniska med häftiga finter och rappa fötter!

Dennis: Tjenare tjenare! Undrar om du hade någon kontakt med GAIS om att gå över dit under din tid i BP. Hade gött och önskar all lycka!
Philip Haglund: Nej, jag hade ingen kontakt med dem! Tack! :)

Al: Vad ska man tänka på om man spelar mittback?
Philip Haglund: Sammanfattar konstruktivt i tre punkter: 1. Spela med höga marginaler (riskera så lite som möjlgit) 2. Orientera dig (full koll på vad mot och medspelare befinner sig) 3. Prata med dina lagkamrater

iLindiZ: Trodde du att du skulle bli såhär stor när du var runt 10-årsåldern?
Philip Haglund: Vet inte om jag är så stor. Men när jag var tio trodde jag (på fullaste allvar) att jag skulle bli bäst i världen. Inga konstigheter.. Hehe, så sett ur mina ungdoms ögon är jag än så länge ett misslyckande....

Ogge: Har du en fet kärra? Om inte, vilken vill du ha? Drömbilen är vilken? Du är fett bra!
Philip Haglund: Haha, klockren fråga. Min kärra är helt ok. Får en av klubben i Holland (leasing dock :)). Det är en Volkswagen Tiguan. Typ stadsjeep. Skulle gärna ha en äldre mustang!

Chalinski: Är livet tuffare utomlands? jag menar, hur är lagkamraterna jämfört med i Sverige?
Philip Haglund: Ja, livet är tuffare utomlands. Ett enkelt svar. Fotbollen i sig är också tuffare, och du måste anpassa dig. Lagkamraterna är mer diviga, tänker mer på sig själva och använder till större utsträckning armbågarna för att ta sig fram i karriären. Att vara ödmjuk kan vara ett stort minus.

Mary: Hej, om du fick välja vilken stad i världen som helst att bo, utan att tänka på fotbollslag, var skulle du vilja bo då?
Philip Haglund: Jag bor helst i Stockholm om jag får välja en stad för resten av mitt liv. Men fram till dess att jag vill börja producera kids är jag gärna utomlands. Har inte varit på för många ställen, men Barcelona, Marseille eller Lyon är alla härliga städer. Skulle gärna vilja åka till the big apple också!

johan: vem är den snabbaste seplaren du mött eller spelat me? hoppas du kan svara och lycka till i kariären
Philip Haglund: När jag var tolv bast och spelade i BP's ungdomslag hade vi en snubbe som hette Edmund Debois (om jag kommer ihåg stavningen rätt) på provträning. Han var top tio för seniorer i Sverige på hundra meter och var galet snabb. Om inte han så Mikael Almebäck, överlägset.

Katja Älg: Var du överlägsen på plan på 7-manna? ;)
Philip Haglund: Japp, jag var stor som ett hus, galen och glidtacklade allt som rörde sig. Ärligt talat så hade det nog varit bättre för mig om fotbollen inte gick över till 11-manna vid 12 års ålder.

Spelare: Tjena! Tror du att man måste ha varit med i länslag och landslag för att bli en bra spelare? Och tror du det är svårare att spela i en högre serie när man bor i Norrbotten ?
Philip Haglund: Jag tror inte att landslag är något avgörande alls.. Många utvecklas i senare ålder, vilket bara är naturligt. Självklart är det svårare att spela i en högre serie i norrbotten, och för att utveckla sig är det viktigt att vara i en miljö som ställer krav på en och som har spelare som får en att utvecklas...

Joel: Tjena philip. Var du under din tid i bp i kontakt med något annat allsvenskt lag eller var det något lag du var intresserad av att flytta till här i sverige? du borde komma till blåvitt....
Philip Haglund: tja!! jag hade själv ingen direktkontakt med något lag. Min agent talade med en del representanter från klubbar och intresset fanns. Jag var inte intresserad av att spela för något annat lag än BP.

Johan: Vem är den bäste spelaren du mött? Och vem är bäst just nu, i hela världen?
Philip Haglund: Luis Suarez var riktigt bra när vi mötte dem nu under våren. Messi är bäst. :)

sara: har du flickvän?
Philip Haglund: jag har inget stabilt :)

yy: vem vinner allsvenkan
Philip Haglund: Helsingborg. Tror Malmö blir farliga också!

id gambiye: hej. Haglund vem skulle du spela Vidic eller john tery om du skulle välja
Philip Haglund: Vidic alla dar i veckan. John Terry inger inte för mig den personligheten jag skulle vilja ha i mitt fotbollslag. Dessutom anser jag Vidic vara bättre fotbollsmässigt.

Djurs: Philip, stämmer det att handels har fotbollslag som ligger i de bättre divisionerna? Fick du lira där?
Philip Haglund: Hehe, jag tror inte det stämmer. Har varit med i något sammanhang när jag började på handels, men nivån var inte den högsta. Grabbarna är tunga i plugget, men på planen så är det ännu inte allsvensk nivå. Om några år kanske :)

division 4 är livet :D: Vilket tycker du är viktigast, bra teknik eller bra fysik?
Philip Haglund: Beror på position man spelar på. Men fick jag välja en egenskap skulle jag välja fysik. Utan fysiken kommer en spelare varken vara frisk eller teknisk. Tror Messi, Ronaldo, Rooney osv alla är i topp när det gäller fysik. Det leder i sig till tekniken...

Ogge: Vad kommer du att ha för användning av din högskoleutbildning? Vad har du för examen förresten?
Philip Haglund: Jag tar en kandidat i marketing som civilekonom. Låter finare än vad det är kanske. Av min utbildning har jag nog lärt mig mer om livet än om ekonomi. Förhoppningsvis blir jag en gladare människa, om inte så kanske jag i alla fall kan få ett jobb jag tycker är kul efter min fotbollskarriär. Sen har jag ju fått massa vänner också! Och assnygga tjejer....

jacke: vem tycker du är allsvenskans bästa spelare?
Philip Haglund: Hysén tyckte jag förut. Wanderson likaså. Har inte följt allsvenskan så noga så jag kan säga någon speciell så i år. Men Bajrami är grym också..

Mac: Du Philip. Blir det ICC i sommar? ;)
Philip Haglund: Haha, äntligen tar frågorna form! Oklart, pratade med min käre vapenbroder Patrik som jag har turneringen med och våra scheman stämmer dåligt överens. Vi ska göra allt vi kan för att ha turneringen, och någon form av den ska bli av!

jacke: vad tycker du om holland? är det ett bra steg att gå till en hollänsk klubb direkt efter allsvenskan
Philip Haglund: Holland som land är likt Sverige fast de pratar annorlunda. Som fotboll är det en nivå högre än allsvenskan, vilket gör det till ett lagom steg för många att ta. Så jag tror det är grymt för de som vill ta steget ut!

Marcus: Vilka vinner VM?
Philip Haglund: No idea maaan... Argentina har en förbundskapten som inte är 100%. Hade Cambiasso varit med hade de varit favoriter för mig. Är Xavi i bra form med David Villa vinner Spanien!

Kajsa Kavat: Hur bra är Afellay egentligen? Slår han Viktor Elm en vacker dag?
Philip Haglund: Hehe, Afellay tycker jag är upp o ner mkt. Viktor är jämnare. Sen kanske Viktor kan bättre än det han presterat denna säsong. En bra säsong för Viktor så gör han potatismos med lingon av Afelay.

jacke: hur är kvaliten på hollänska ligan?
Philip Haglund: Vissa lag har sjukt bra spelare. Som håller i Europa om du frågar mig. Sen finns ett bottenträsk som det finns i varje liga, och där är nivån inte mkt högre än allsvenskan. Om ens högre. Generellt sett är dock seriens kvalité högre än allsvenskan.. Får tänka på att taktik och spel skiljer sig åt ganska mkt.

Anton: Hej. Vem är bäst i laget?
Philip Haglund: Roy Berens, högerytter. Han e riktigt bra, och lämnar oss antagligen under sommaren.

ernesto: om man vill gå vidare till ett annan liga måste man ha en agent?
Philip Haglund: Nej. Men vill du öka sannolikheten för att göra det så: Ja.

Patrik: Måste man äta nyttigt hela tiden som fotbollsproffs? för jag är ju det.
Philip Haglund: Haha, jag kör donken varje lördag efter match. Men det är mer en ritual och present än mitt val av kost generellt. Men maten är superviktigt. Och jag tror också att det har inverkan på din inställning. Förbereder du dig väl, presterar du bättre. O maten är en del av förberedelserna..

F: om vi säger att du kunde byta liv med vilken fotbollspelare som helst, vem skulle det vara då?
Philip Haglund: 1. Skulle inte göra det. Men om jag fick; Christiano Ronaldo eller David Beckham. Eller fan, skit o Ronaldo. David Beckham. Snubben är snygg, får ligga brao och haft en karriär med grymma adrenalinkickar. Hade gärna slagit frisparken mot Grekland i VM kvalet t ex.

Jan: hej! är du nöjd med holland eller har du ambitionen att spela i en bättre liga inom några år? favoritliga?
Philip Haglund: Ambitionen är självklart att ta sig vidare. Utan ambition så har jag inget att hämta, och den dagen läger jag av. Jag vill gärna spela i Frankrike. Gillar språket och baguetter.

Daniel: Vilka har Sveriges bästa supportrar enligt ditt tycke?
Philip Haglund: Bästa är ju väldigt svårt. Stockholmslagen har härliga supportrar, och om de som slås är supportrar eller inte är ju svårt att svara på. Ta bort slagsmålen och jag väljer AIK. De bildar TIFO och en stämning jag som spelare skulle vara stolt att spela inför..

Daniel: Vilken var den roligaste arenan att spela på under din tid i Sverige? (Förutom Grimsta!)
Philip Haglund: Råsunda. Som liten var jag där och kollade, och fick spela en match där och gjorde då mål, vilket var skitkul. Tycker alltid det är kul att spela i Stockholm också!

Nihat: hoppas du att aik åker ut i år?
Philip Haglund: Nej, det kan jag inte säga. AIK håller för allsvenskan och borde finnas med där. Och att de fallit som de gjort nu under våren är tråkigt. Stockholmslagen är för mig bra för fotbollen och allsvenskan..

BP Fan!: Shoo philip troddu du att du skulle gå i a-laget när du va runt 10-12 årsåldern. hur många mål gjorde du i sanktan i 10-12 årsåldern??
Philip Haglund: Hallöj! Japp, när jag var tio trodde jag det. När jag var femton fattade jag att det inte skulle bli verklighet. Sen blev jag uttagen i januaritruppen, vilket verkligen var något jag blev jättestolt över. Men mitt mål är att nå de riktiga samlingarna med a-landslaget. Jag var högerback i sanktan men gjorde nog mest mål i laget. Men på den tiden var man ju överallt. Som liten var jag en stor talang, men som ungdom tappade jag mycket till de andra, och de var först när jag blev nitton-tjugo som jag kom igen..

Curre: Tja, Hur är ladies i Hereenven? Inte samma nivå som hemma va?
Philip Haglund: Stockholm har världens snyggaste tjejer. Inga könstigheter. Heerenveen, hmm, ja, damerna är rätt iskalla.

Tobias: Har inte stenkoll på holländska ligan, men läste vid nåt tillfälle att du gått ner å spelat mittback.. Hur skulle du ställa dig till en sådan omskolning?
Philip Haglund: Jag har faktiskt spelat mittback de tre senaste i ligan, och även avlsutat där med våra träningsmatcher innan sommarsemestern som började i onsdags.. Jag ställer mig positiv till det, och ser det som en utmaning och en chans att få ut det bästa av mig.

Max: Vad tror du om Guidettis inflytande i BP?
Philip Haglund: Han e grym. Han ger energi och ställer krav på de andra spelarna. Kul att se att han gjort bra ifrån sig i allsvenskan och det är bara en tidsfråga tills han slår igenom utomlands.

Nahom: Hur många gånger i veckan tränande du när du var ungefär vid 15 års ålden
Philip Haglund: Inte mer än någon annan. Dvs kanske 5 gånger i veckan. Däremot ar jag alltid förbered, gav hundra procent på varje träning och brann för att spela. Man kan lägga ner mer eller mindre tid, det viktiga är bara att då man tränar så får man lägga i full gas.

Bisse: Vem är största aset i allsvenskan?
Philip Haglund: haha... Ingen kommentar. Om jag tycker illa om någon håller jag det för mig själv eller visar det för den personen på planen.

Pierre: Om du fick välja fritt vilken nästa klubb skulle bli? i alla fall vilket land, vad skulle du då välja? (om du tänker realistiskt)
Philip Haglund: Realistiskt sett är jag inte redo att ta nästa steg vidare. Men ett mål skulle kunna vara att lämna efter två år i holländska. Att spela för en tysk eller fransk klubb vore grymt. Marseille vore ju en dröm.

Nahom: tror du att nåt allsvenskt lag kommer komma till champions league dem närmaste åren?
Philip Haglund: nej, tyvärr.. Konkurrensen är stenhård i europa, och om ett allsvenskt lag ska nå dit så måste topplagen i allsvenskan ligga i topp över en längre tid. Vi har en serie där lagen, i mitt tycke, gungar upp o ner alltför mycket för att något lag ska bli tillräckligt bra för champions..

Robin: Vem är din förebild fotbolls spelare?
Philip Haglund: Alltid gillat Raul, hans inställning och personlighet. Samt Xavi och Vidic är mina favoritspelare.

Mary: Om du inte hade blivit fotbollsspelare, vad hade du blivit då?
Philip Haglund: Jag har fortfarande möjligheten... Jag skulle gärna jobba på ett större börsnoterat företag med deras marknadsföring och kundkontakt. Någon som kan fixa? Blir gärna författare eller journalist också! Orealistiskt sett hade jag gärna blivit musikproducent eller upptäcksresande.

tomten4: hur känns det att vara fotbollsspelare?
Philip Haglund: känns verkligen bra när jag vaknar på morgonen och kan känna att jag livnär mig på mitt fotbollsspelande. det är något jag är tacksam över!

Bert: Vilken Pizzeria i Bromma gör godast pizzor? Albin Ekdal eller Philip Haglund?
Philip Haglund: Bästa pizzerian i Vasastan (där jag bor i Stockholm sett) är Forno Romano på odengatan. Annars Ciao ciao östermalmsgatan. I bromma är det Vedugnspizzan i alvik. Om jag och Abbe gör pizzor? Hehe, nej, så långt har jag inte kommit i min matlagning än. Tror inte abbe gjort det heller.

roni-bp: varför slutade du i bp?
Philip Haglund: för att jag ville prova på något nytt och se hur bra jag var ute i europa.. BP är något jag kan komma tillbaka till. Chansen jag tog kanske bara dök upp en gång.

alhagi: Tja, du e fett bra. Är BP din moderklubb? Vilken klubb spelade du i innan BP? Och vad tycker dy om ARSENAL? :P
Philip Haglund: Tjenare mannen. Tack. Ja, BP är min moderklubb. Arsenal e tokbra :)

leo: Tjenare, Vad är den största skillnaden mellan att spela i Holland och Sverige? Hur bra tror du att du kan bli?
Philip Haglund: Största skillnaden är privatlivet, taktiken på planen och att alla spelare individuellt sett är bättre. Jag tror att jag kan bli bättre. Så länge jag fortsätter att utvecklas så tror jag att jag kan gå långt. Hur bra är svårt, men att spela för svenska landslaget är ett mål.

Zoran Zoric: Hur är det egentligen att spela och möta Filip Duricic på träning?
Philip Haglund: Han har enligt mig en dipp just nu, och är kanske inte så het på träningarna. Han är annars en jättetalang som kan komma att spela för vilken klubb som helst i världen om några år.

Björn: Hej! Jag tycker att det är allt för många missar av domarna år efter år blir det fler och fler. Jag tycker inte det gör något åt det heller? Vad tycker du om domarna? Vad borde vi göra för att det ska bli bättre?
Philip Haglund: 1. Sett in målkameror. Det underlättar. 2. Sverige har inte den ekonomin i fotbollen att de kan heltidsanställa domarna, vilket skulle göra dem bättre, så där finns begränsningar. Jag tycker domarna som oftast gör ett bra jobb, och att de under senare tid gjort en del missar tror jag också lett till att pressen på dem ökat. Det kanske gör dem sämre, och ju fler artiklar som skrivs om det, ju mer sågas de vid en miss. Så även tidningarna kan ta ansvar.

Erik: DIF eller AIK? Du måste välja :)
Philip Haglund: Om jag en vacker dag får välja mellan att spela för någon av klubbarna så skulle det att här ha uttalit som om ett val vara mkt dumt. Mitt svar blir BP.

Daniel: Är det sant att du var på väg till Hammarby innan när du spelade i Superettan 2008?
Philip Haglund: Nope :)

Laszlo: Vilken har den fulaste frisyren i holländska ligan?
Philip Haglund: Kan inte komma på någon på rak arm. Men Pantelic e inte vacker i frillan..

Benjamin: Hej ! Jag är 13 år ganska bra men bor i en liten stad hur ska jag bli upptäckt ? hur blev du det ?
Philip Haglund: jag upptäcktes som fem-åring av bp’s huvudscout vid en av deras samlingar vid barnfotboll. Spela på och gör det bästa du kan där du bor. Är du tillräckligt bra behöver du aldrig oroa dig över att inte bli upptäckt. Så länge du tycker det är kul så bo kvar, spela där du spelar. Känner du att det inte räcker och att du behöver mer utmaningar. Se efter om du kan börja på gymnasiet någon annastans än där du bor, och så kanske utmaningen blir större. utmaningen gör dig till fotbollsspelare.

Philip: Vilket är världens finaste namn?
Philip Haglund: Ceasar.

SNOBBEN: 1.Har du koll på Guidetti? Vad tycker du om honom? 2. Vad åt du till frukost idag? :p 3. Vem tar hem Lennart Johanssons Pokal 2010?
Philip Haglund: Haha, härligt med punktform. 1. Ja, jag har koll på han :) - Jag tycker han är en grym talang. Att han har viljan gör honom speciell. Unik. 2-. Stenungsbakat bröd med cheddarost (är i sverige efter en lång tid i holland, o de har fanimej bara gouda ost där.) 3. Helsingborg, det visar statistiken.

Borås: Vad tror du om det Holländska landslagets chanser i VM?
Philip Haglund: jag tror inte de har chansen på guld, fast alla holländare är så himla optimistiska. Semifinal som bäst.

Ludde: Vem är den bästa ''target player'n'' i laget tycker du?
Philip Haglund: Gerald Sibon är bra, men ganska orörlig. Papadoupolos som också är forward är mer en djupledsspelare, så Sibon är nog en bättre target.

A: Vilka är holländska ligans största stjärnor, enligt dig?
Philip Haglund: Luis Suarez.

jacke: om du fick sätta betyg på dig själv under din första tid i holland vad skulle du ge dig själv skala 1-10
Philip Haglund: 5,5... Jag är nöjd med min speltid men inte med min utveckling. Samt att jag haft alledeles för stor respekt för massa snubbar som tror de är stjärnor. I höst ska jag inte stoppa fingarna emellan på träningarna.

Ludde: Vilka tror du tar hem årets allsvenska?
Philip Haglund: Helsingborg. Edman blir årets bästa back.

Zoran Zoric: Du spelar ju med en kille vid namn Filip Duricic som Yme Kuiper själv har sagt skall vara en stor talang. Vad tror du om honom, hur långt kan han nå? Kan meddela att jag har sett alla Heerenveen-matcher sedan han började spela och det såg riktigt bra ut mot AZ, trots det något överdrivna förlusten..
Philip Haglund: Han är en stor talang. Men han har mycekt att lära. Hans psyke skulle kunna vara bättre, för han har tekniken och speeden. Med rätt utveckling når han topplagen i världen. AZ var hans bästa match, efter det har det gått tyngre och mot slutet har han varit bänkad. Men så går det, upp o ner.

Boris: Vad tycker du om gnället på de svenska planerna, och framförallt då Anders Svensson? Tror du BP gjorde rätt som bytte till konstgräs med tanke på hur deras plan såg ut förra säsongen?
Philip Haglund: Jag vet inte vad Anders Svensson sagt om planerna. Men jag håller med om att de är för dåliga. Ska bra, och publikvänlig fotboll spelas så måste man ha planer som håller. Konstgräs behöver inte vara lösningen, men bättre planer är ett måste. BP gjorde ett jättebra val. De är ett spelande lag, och med mattan från förra året hade det inte blivit varken underhållande eller utvecklande för spelarna..

Björn: Just det vad tycker du om att börja allsvenskan väldigt tidigt iår? Enligt mig tycker jag det är sämst eftersom det gynnar inte lagen som är det bollförande lagen som Elfsborg, Malmö och lag som Åtvidaberg är det nog ganska bra. Vad tycker du?
Philip Haglund: E svårt att tycka mkt om, det var väl ett måste med tanke på VM. Men att det missgynnat svensk fotboll har nog ingen några invändningar emot. Och jag håller med dig om att de kanske gynnar vissa lag. Men man får inte glömma att fotboll är också att spela på dåliga planer och under olika förutsättningar. Tack för alla frågor. Det har varit kul att svara på dem! Ses på karnevalen i Lund :)

moderator: Philip tackar för alla roliga frågor, hoppas att alla fick sina frågor besvarade och önskar alla en glad sommar. Vi tackar förstås honom för att han ställde upp och önskar honom lycka till framöver!

Publicerad 2010-05-16 kl 12:20
Annons
Annons
Annons