Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Hallenius klar för ny klubb:"Klasser bättre än Allsvenskan"

Hallenius, här i Genoas tröja

Linus Hallenius har hittat en ny klubb. Valet föll på schweiziska FC Aarau.

– Tränaren har verkligen kämpat för att få dit mig, säger Hallenius till fotbollskanalen.se.

Den förre Sundsvall- och Hammarbyanfallaren har haft ett kringflackande proffsliv sedan han lämnade Hammarby för Genoa år 2010. Hallenius lyckades dock aldrig riktigt slå sig in i laget och blev utlånad till Padova och schweiziska Lugano.

Nu när anfallaren lämnar klubben bär flyttlasset återigen till Schweiz. Den här gången till FC Aarau.

– Det känns skönt att det är klart nu och man kan dra igång. Tränaren kämpade verkligen för att få hit mig. Nu är det upp till mig att prestera, säger Hallenius till fotbollskanalen.se.

Du har spelat i Schweiz tidigare, tycker du att du känner till spelet?

– Mentaliteten är mycket lik den svenska, så det är lätt att komma in i den. Det är inte som den italienska. Sedan känner jag en i laget sedan tiden i Lugano, mittfältaren Remo Staubli. Det är alltid skönt att känna någon, så kommer man snabbt in i laget och så, säger Hallenius.

FC Aarau är nykomlingar i den schweiziska högstaligan. Steget dit var precis det som Hallenius var ute efter.

– Jag har hela tiden varit klar med att jag måste gå någonstans där jag kan få kontinuerligt med speltid. Sedan har Schweiz en mycket bra liga, klasser bättre än Allsvenskan, med lag som ofta går långt i Champions League och Europa League. Det var hit jag ville från början, säger Hallenius.

Från början är för 1-2 veckor sedan. Då fick Hallenius först höra talas om schweizarnas intresse. Det fanns även andra klubbar som var intresserade, men när vi närmar oss ämnet hänvisar anfallaren till sin agent med motiveringen att det inte spelar någon roll nu när övergången är klar.

Vad har du får mål med säsongen?

– Vi siktar på att hålla oss kvar och jag tror att vi gör det. Vi har ett riktigt bra lag. Sedan har jag personliga mål också, men det viktigaste är att se till att jag får speltid, säger Hallenius.

Publicerad 2013-07-11 kl 16:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons