Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Halmias tunga värvning - förre chefen för Bayern Münchens ungdomssektion

Foto: Scanpix.

Han var chef i Bayern München och fostrade spelare som Philip Lahm, Thomas Müller och Bastian Schweinsteiger. Nu är Björn Andersson klar för - IS Halmia.
- Vi är mycket glada, säger ordföranden Susanne Erlandsson.

Den skånske fotbollsprofilen har ett långt förflutet inom Bundesliga-fotbollen, där han först var scout i Bayern München och sedan blev ansvarig för hela klubbens ungdomssektion. På den positionen bidrog han till att återta tätpositionen i Tyskland åt "Der Rekordmeisters", och under Anderssons ledning kom spelare som Bastian Schweinsteiger, Thomas Müller, Philip Lahm, Holger Badstuber, Toni Kroos, David Alaba och Mats Hummels fram.

Men efter 13 säsonger utomlands valde Andersson att återvända till Sverige och en lugnare tillvaro, även om han fortsatte att jobba med fotboll på lägre nivå. Sedan 2011 har han varit involverad i ungdomsfotbollen för IFK Hässleholm på sin skånska hembygd.

Men nu blir det Halland istället. På sin hemsida skriver division 1-laget IS Halmia att Andersson ska ansvara för spelarutbildningen i föreningen och att han även blir den som leder fortbildningen för klubbens tränare.

- Vi är mycket glada för att Björn vill engagera sig i vår förening och jag tror att det kommer att betyda mycket för våra ungdomar och ledare att få samarbeta med en så kunnig ledare som Björn är. Det ska bli mycket spännande att se vad detta leder till på sikt, det är ett långsiktigt arbete vi nu påbörjar, säger Halmias ordförande Susanne Erlandsson i ett pressmeddelande.

Publicerad 2014-11-11 kl 23:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons