POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

Hamrén: I drömmarna har vi vunnit

Med tre omgångar kvar av danska ligan har Ålborg ett åttapoängsförsprång på Köpenhamn. Bara Bröndby står i vägen för guldet på torsdag.
-I mina drömmar har vi avgjort ligan i just den här matchen, säger lagets svenske tränare Erik Hamrén.

Ålborgtränaren är på strålande humör när TT ringer, trots 0-4-nederlaget mot Köpenhamn på måndagskvällen.

-FCK var bättre än oss. Ska man vinna på Parken måste man spela riktigt bra och vi var bara okej. FCK var väldigt effektiva, satte fyra chanser av fyra.

Började dåligt
Förlusten är den största sedan 0-5 mot Randers i den lite knackiga inledningen på säsongen. Ålborg tog bara fem poäng på de första sex matcherna. Hamrén förklarar det med att tre av nyckelspelarna försvann efter tredjeplatsen i fjol: målvakten samt de båda innermittfältarna. Sedan kom Andreas Johansson från Wigan, laget fick en ny målvakt, några av de skadade spelarna kom tillbaka och de yngre spelare som fick chansen tog den.

-Efter det har vi varit mycket duktiga. Vi har bara förlorat sju eller åtta matcher av 42 den här säsongen och som första danska lag slog vi ut ett serie A-lag, Sampdoria, i Uefacupen.

I januari försvann Rade Prica till Sunderland, men trots skyttekungens sorti har det gått bra under våren. Lasse Nilsson kom på lån från Saint Etienne och andra spelare har fått kliva fram - Ålborg har åter en skytteligaledare i form av Jeppe Curth.
Ingenting är säkert

Målet inför säsongen var att ta medalj.
-Det blev klart i måndags. Ålborg har aldrig tagit medalj två år i rad. Det är vad jag är mest nöjd med den här säsongen, det visar på att vi har stabilitet som ett topplag. Att vara åtta poäng före FCK med tre omgångar kvar är inte dumt heller, säger Hamrén.

Hur säker är du på att laget fixar guldet?
-Jag har lärt mig av alla år i fotbollen att ingenting är säkert. Se bara på Inter: de har lite bättre spelare än vad vi har och spelare som varit i den här situationen förut. Vi har bara två spelare - en kille som är skadad och så Andreas Johansson - som vunnit ett ligaguld.

-Men vi har ju ändå störst chans...

Drömavslutning
Erik Hamrén berättar att supportrar och medier snackat guld en lång tid nu och att intresset för laget är stort på hela Nordjylland. På flygplatsen inför måndagsmatchen sade en servitör till honom "jag hoppas vi får en fridag i morgon".

-Det skulle vara fantastiskt stort om vi kan vinna guld. Jag skulle vilja jämföra det med om Everton vann Premier league över lag som Manchester United och Chelsea. Ser vi till resurser i danska ligan har FCK och Bröndby mycket större resurser än vi.

Alla i Danmark är lite förvånade över att vi leder så stort eftersom FCK har dominerat de senaste två åren.

Norska Rosenborg väntar för dig efter säsongen. Ett ligaguld måste vara det perfekta sättet att avsluta din tid i Danmark på.
-Ja, den absolut största drömmen. Efter snart 4,5 år med spelare, klubbledning, supportrar - hela Ålborg - så skulle det vara fantastiskt.

-I mina drömmar har vi avgjort ligan i torsdagens match. Vi får hoppas drömmarna blir sanndrömmar.

Publicerad 2008-05-14 kl 16:02
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå