Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

Hamrén: Rosenborg liknar IFK Göteborg

Erik Hamrén har börjat känna sig hemma i Rosenborg. Men pressen är stor. Resultatkraven utifrån är högre än vad klubben kan prestera – lite som ett svenskt storlag för några år sedan.
- Det är som när IFK Göteborg gick dåligt. Folk kräver resultat, trots att laget inte riktigt är där, förklarar han.

Rosenborg ligger just nu på åttonde plats i den norska ligan och fansen kräver guld varje år. Men från styrelsen känner Hamrén fortroende.
- Vi genomgår en generationsväxling just nu. Det är ett ungt lag, med några i enstaka som är 34-35 år gamla. Det märks kanske lite på resultaten.

Vad har du för krav uppifrån?
- I en klubb som Rosenborg måste man alltid nå resultat. Men först och främst ska jag hitta stabilitet i truppen. Även om vi har en mindre bra period har klubben ändå lite tålamod.

Rosenborg har nyligen kvalificerat sig för den tredje och sista omgången i Intertotocupen. Nu har laget bara ett dubbelmöte kvar innan man når Uefacupen.
- Vi ska möta Breda, som kom trea i den holländska ligan, i nästa omgång. Vi har bra möjligheter att komma vidare ut i Europa. Det är många här som provat Champions League, inte minst i fjol när de gjorde det väldigt bra.

I Rosenborgs trupp finns dessutom, utöver Fredrik Stoor, den svenske doldisen John Pelu. Yttern har förflutet i Helsingborgs ungdomslag och i Öster, men kom tidigare i år från Kongsvinger.

- John gör ju sitt första år här och har varit skadad mycket. När jag tog över fick han chansen direkt men sen blev han skadad igen. Han har haft en liten omställning från ettan till ett topplag.

Förra säsongen ledde Hamrén Aalborg till guld i den danska ligan, han har även tre svenska cupguld med AIK och Örgryte.

Publicerad 2008-07-15 kl 00:10
Annons
Annons
Annons