Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

Hamrén tonar ner krisen - Rosenborg kan fortfarande värva

Erik Hamrén tonar ner den ekonomiska krisen i Rosenborg. Han förklarar för fotbollskanalen.se att klubben är inte förhindrad från att värva nya spelare.

Rosenborg visar röda siffror och igår berättade klubbens ekonomiskt ansvarige Roar Munkvold att det kan bli aktuellt med lönesänkningar. Tränaren Erik Hamrén tonar dock ner krisen.
- Om man har en verksamhet som går back så måste man ju ändra på det, men som alltid blir det överdrivet i media. Det har förstorats upp lite, säger han till fotbollskanalen.se.

Kan det bli aktuellt att göra sig av med spelare för att minska löner och få nytt kapital?
- Nej. Om man tittar på eget kapital och sådant så är Rosenborg ju en av de större klubbarna i Skandinavien. Att sälja av spelare är absolut inget som är aktuellt just därför. Rosenborg har en bas så att man kan gå back något år utan att det påverkar allt för mycket.

Så ni kommer att värva ändå?
- Vi har ambitionen att alltid utveckla oss och förstärka, men sedan får vi se vad vi hittar för nyförvärv under det här fönstret. Men vi har en spännande trupp med många unga, lovande spelare. I sista Uefacupmatchen hade vi fem U 21-spelar på planen.

Hur är svenskarnas status i klubben?
- Micke Dorsin är riktigt bra. Nu såg jag inte a-landslaget igår så jag kan inte uttala mig jämfört med de som spelade där, men han borde helt klart vara med i diskussionen. Han är i väldigt bra form och det visade han bland annat på La Manga och när vi spelade mot Sjaktar Donetsk. Lustig har också varit duktig och vad jag förstår är han ju given i U 21-landslaget. John Pelu är också väldigt duktig. Tyvärr har han en överansträngning i knäet, men han har tagit stora kliv sedan ifjol. Speciellt fysiskt.

Publicerad 2009-02-12 kl 15:06