Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Här är Football Manager verklighet – du kan ha makten

Foto: Scanpix/Freisenbruch

Är du trött på att enbart nå tränarframgång i Football Manager? Vill du ta det ett steg längre? Ingen fara, sök dig till Tyskland och Freisenbruch och få makten att bestämma spelaruttagningar - och ölpriser.

Det är tyska TC Freisenbruch som tagit en något annorlunda approach som klubb. Freisenbruch ger sina fans, och för den delen alla runt om i världen, chansen att bestämma över klubben á la Football Manager.

För fem euro i månaden får du chansen att bestämma över allt möjligt i klubben. Startelvor, formationer, värvningar – och ölpriser, för att nämna lite av allt.

Klubben spelar i Kreisliga B, den näst lägst i tyska ligasystemet. De som registrerar sig får live-uppgifter om träningsinsatserna och kontinuerlig uppdatering om den fysiska formen på varje spelare. Varje match som spelas kan övervakas genom videor på hemsidan.

- Nu har vi tränare från Österrike och Schweiz. En från Vietnam och igår registrerades en från Oslo säger sportchefen Peter Schafer till ESPN.

- Det går att rösta på om vi ska lägga ett bud på Cristiano Ronaldo. Vi kan inte lägga 100 miljoner euro, men kanske ett flak öl.

Tränare tidigare Schalke-spelaren Mike Mollensiep som tog rollen för det annorlunda konceptet.

- Jag spelade fotbollstränarspel tidigare och ville veta om det fungerade på riktigt. Och det gör det, mycket för att samarbetet med de andra managerna är bra, säger han till Suddeutsche enligt ESPN.

Intresserad? Sign up!

Publicerad 2016-12-05 kl 14:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons