POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Hård kritik mot Blatter: "Inte rätt man för jobbet"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Fifa-ordföranden Sepp Blatter är i blåsväder. På tisdagen riktade flera av Europafotbollens makthavare kritik mot schweizarens ledarskap - däribland Svenska fotbollförbundets Karl-Erik Nilsson.

På tisdagen deltog det internationella fotbollsförbundet Fifas ordförande Sepp Blatter i det europeiska förbundet Uefas förberedande möte inför Fifakongressen som inleddes på kvällen.

När den 78-åriga schweizaren tillkännagav att han överväger att kandidera för en femte mandatperiod blev reaktionerna starka.

Michael van Praag, förbundsordförande i Nederländerna, var öppet kritisk under mötet, dit medier inte var välkomna. Efteråt redogjorde han för vad han sagt till Blatter:

- Om du tänker på Fifas rykte de senaste sju, åtta åren ... Det är kopplat till korruption och föreställningar om gubbvälde. Jag tycker inte att du är rätt man för jobbet längre. Folk tar dig inte på allvar. Det är inte bra för Fifa och det är inte bra för sporten.

Förra Uefa-ordföranden Lennart Johansson uttalade sig också:

- Det är på tiden att han slutar. Han har gjort bra saker för fotbollen men 16 år räcker, sade han.

På kvällen förmedlade Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson sin åsikt via Twitter:

"Nästa år bör absolut en ny Fifa-president väljas av kongressen. Många bra reformer genomförs men det krävs nytt ledarskap", skrev han.


Publicerad 2014-06-10 kl 20:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå