Hattrick av Aubameyang i premiären

Andra ligor och cuper

Pierre-Emerick Aubameyang värvades från St Etienne till Dortmund för att göra mål.
I den tyska supercupfinalen stötte han in det avslutande målet i 4-2-segern mot Bayern München. I debuten i bundesligan, borta mot Augsburg, blev det mer än så - ett hattrick.

Mitt i första halvleken nickade anfallaren från Gabon in 1-0. Mitt i andra halvleken placerade han in 2-0 med högerfoten. Och med drygt tio minuter kvar kom tredje målet när han rundade hemmamålvakten.

Slutresultatet till 4-0 spikades sedan av Robert Lewandowski, som skickade in en straff i slutminuterna.

Men Champions League-finalisten Dortmund var inte målvärst under lördagen, då Hertha Berlin besegrade Eintracht Frankfurt med 6-1.

Samtidigt spelade landslagsbacken Per Nilsson 90 minuter för sitt Nürnberg. Bortamatchen mot hans förra klubb Hoffenheim slutade 2-2.

Publicerad 2013-08-10 kl 18:33