Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

Henke favorit till att bli ny tränare i Celtic: "Ser mig som tränare där i framtiden"

Foto: Scanpix

Neil Lennon lämnar tränarposten i Celtic. I Skottland är Henrik Larsson favorit till att ta över, men själv tonar han ned ryktena.
- Klart att jag någon gång i framtiden ser mig som tränare för klubben. Men just nu är det fullt fokus på Falkenberg, säger han till fotbollskanalen.se.

Bara veckor efter att assisterande tränaren Johan Mjällby tackat för sig så lämnar även huvudtränaren Neil Lennon Celtic. Klubben står inför stora förändringar nästa säsong. I Skottland pekas klubblegendaren Henrik Larsson ut som ersättare till Lennon.
- Jag har mycket bra kontakt med klubben. Och sedan jag slutade spela fotboll och gav mig in på den här banan så är det ett jobb som alltid kommer att förknippas med mig, säger Henke till fotbollskanalen.se.

Men att han skulle ta över klubben redan nu verkar inte vara aktuellt.
- Klart att jag någon gång i framtiden ser mig själv som tränare i en klubb som betydde väldigt mycket för min egen karriär. Men just nu är det fullt fokus på Falkenberg, att se till att vi klarar oss kvar i allsvenskan är absolut viktigast just nu, säger Henrik Larsson.

Det är en vadslagningsfirma i Skottland som har lägst odds på Henrik Larsson när det kommer till kandidater att ta över efter Lennon. Falkenbergstränaren är favorit före Aston Villas manager Paul Lambert, David Moyes och Owen Coyle.

Neil Lennon har kopplats ihop med de lediga managerjobben i Norwich och West Bromwich - och skulle han efterträdas av Henrik Larsson så lär den förre Celticanfallaren välkomnas av Celticfansen som röstade in den forne målkungen i Celtics bästa elva genom tiderna.

Publicerad 2014-05-22 kl 13:02

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER