POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

"Henke" skulle vara succé för Celtic: Han kan nästan sälja ut arenan

Foto: SCANPIX

Celtics ägare har träffat Henrik Larsson angående tränarjobbet - men har sedan dess gått vidare.
Det uppger skotska The Heralds förstereporter Hugh McDonald.
– Det går inte att utesluta något i den här följetongen, säger han till Fotbollskanalen.

Henrik Larsson, 42, har på någon månad gått från en desperat chansning för en uträknad nykomling till ett succénamn och möjlig efterträdare till Neil Lennon i Celtic.
Helsingborgs Dagblad skrev i dagarna att en privatjet med klubbrepresentanter landat på Ängelholms flygpats för ett möte med Larsson, något Larsson inte dementerade helt.

Falkensbergs ordförande Lars-Eric Nilsson vill däremot få död på ryktesfloran.
– Det spekuleras hela tiden, som att"Henke" skulle ha träffat Celtic. Det får han ju i så fall prata om själv, men han har sagt till oss hur det ligger till och där finns ingenting. Det är väl bara rykten hela tiden, han är ju ett populärt namn. Däremot har vi bara ett ettårskontrakt med honom, så vad han gör nästa år har vi inte en aning om.

Fotbollskanalen har varit i kontakt med Glasgow-tidningen The Heralds förste sportreporter Hugh McDonald, som menar att Larsson faktiskt har träffat Dermot Desmond (klubbens vansinnigt rika irländske ägare). Han har däremot hört att mötet ska ha ägt rum i Köpenhamn.
– Det jag vet är att de har träffats och pratat. Men av någon anledning så blev det inte av. En teori säger att Henrik ska ha sagt "nej, jag har ett kontrakt här och vill inte bryta det" och den andra teorin är att Celtic efter samtalet inte längre var lika intresserade, säger han.

– Som du vet är Henrik en unik karaktär som brukar göra lite som han vill. Men just nu verkar det som att han är gårdagens namn, inte morgondagens.

Hade han varit ett populärt valt?
– Det var snack om att Roy Keane (huvudkandidaten som nu har dragit sig ur) skulle kunna öka försäljningen av säsongsbiljetter. Det tror jag inte så mycket på, men Henrik skulle verkligen göra det. Det skulle vara 10-15 000 säsongsbiljetter bara tack vare honom. Han skulle nästan kunna sälja ut arenan själv.

Istället för Henrik Larsson snackas det numera om Steve Clarke, Jonas Olssons förre tränare i West Bromwich Albion tillika skotte och Celtic-supporter, eller tidigare Cardiff-mannen Malky Mackay. Men McDonald säger att läget förändras varje timme och vågar inte räkna bort något.

Hade han varit ett bra val?
– Jag tror att det hade varit en chansning. Celtics säsong handlar i princip bara om sex veckor: Champions League-kvalet. Hela säsongens ekonomi och fansen intresse handlar om det. Men det är en chansning som jag tror att Celtic hade kunnat göra. De är så långt före resten av de skotska klubbarna, vilket ger tränaren tid.

– Det spelar faktiskt ingen roll hur dåligt det går i CL-gruppen så länge de når dit, för det är där pengarna finns. De hade kunnat plocka närmsta gubbe från en bar, de hade ändå vunnit ligan.

Publicerad 2014-06-03 kl 17:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå