HIF till cupsemi efter förlängningsdrama

Andra ligor och cuper

Helsingborg är klart för semifinal i Svenska cupen sedan man i förlängningen besegrat Syrianska på bortaplan med 3-1.

René Makondele gjorde 2-1 med en nick i bortre burgaveln redan efter tre minuter, och tvåmålsskytten Erik Sundin fastställde slutresultatet 3-1 i den sista minuten.

Allsvenska Helsingborg tog ledningen i andra halvlek genom Sundin. René Makondele vann bollen och passade vidare i djupled, Sundin sprang förbi sin försvarare och sköt i mål. Med tio minuter kvar kvitterade Syrianska, Imad Zatara snappade upp en långboll och sköt förbi Pär Hansson i Helsingborgs mål.