Hoffenheim klart för Bundesliga

Andra ligor och cuper

Hoffenheim kunde kosta på sig att missa en straff — laget säkrade ändå en plats i tyska Bundesliga nästa säsong. Hoffenheim hade 3—1 i ryggen och i bortareturen mot Kaiserslautern på måndagen blev det också seger, 2—1.

Hoffenheims två mittbackar gjiorde målen som säkrade bundesligaspelet. Detta sedan Sejad Salihovic missat en straff för Hoffenheim. Bosniern hade också en nickskarv som var nära att resultera. Men på en ny frispark kom Hoffenheis ledningsmål i 44:e minuten. Kaiserslauterns målvakt Tobias Sippel räddade först, men fick inte kontroll på bollen och mittbacken David Abraham tryckte in bollen med huvudet.

Uppförsbacken blev för brant för Kaiserslautern. Alexander Baumjohann dundrade visserligen in en frispark till 1—1 i 65:e minuten. Men när Hoffenheims danske mittback Jannik Vestergaard nickade in 2—1 på hörna i 74:e minuten var saken klar.

Publicerad 2013-05-27 kl 23:34