Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Högaborg får miljonbelopp för Olsson:"Pengarna behövs"

Foto: JON SUPER, AP/SCANPIX

Martin och Marcus Olsson i Blackburn

Martin Olssons övergång till Norwich betyder 1,2 miljoner kronor till moderklubben Högaborg.

– Pengarna kommer att användas direkt. Det är dyrt att spela i division två, säger tränaren Kenneth Karlsson till fotbollskanalen.se.

När Martin Olsson blev klar för Premier League-laget Norwich var det inte bara för hans skull som det jublades i moderklubben Högaborg. Klubben har tidigare tjänat ungefär 1,2 miljoner kronor på landslagsmannen. Enligt deras avtal med Blackburn får man nu lika mycket till.

– Pengarna kommer att användas direkt. Det här dyrt att spela i division två och svårt att få sponsorer. Helsingborg och Rögle tar många och det går inte så bra för alla företag. Så det är ett välkommet tillskott i kassan, säger tränaren Kenneth Karlsson till fotbollskanalen.se.

Karlsson tränade själv Martin Olsson och dennes tvillingbror, Marcus, i många år. Han tror att flytten till Norwich är ett bra steg för Martin.

– Det är en bra nivå för honom. Han har visat tidigare att han har klarat av det bra. Sedan är det bra för hans landslagsplats att han spelar i högsta serien igen.

Om någon hade kommit fram när du tränade dem och sagt att de kommer att spela i Premier League en dag, skulle du tro på det?

– Ja, det skulle jag nog. Man såg tidigt att de hade förutsättningarna. Men de hade svårt för funktionell träning innan de fyllde femton. De ville bara lira hela tiden, men det kanske var bra att de fick det då. Senare insåg de allvaret, säger Karlsson.

Högaborg har inte bara fostrat bröderna Olsson. Även Henrik Larsson har klubben som modersklubb och hans 16-årige son, Jordan, har redan nu en ordinarie plats i laget.

Kan Jordan bli er nästa storförsäljning?

– Han har förutsättningarna. Det är många lag som hört av sig om honom. Malmö, Helsingborg, AIK och några till. Men vi känner att han fortfarande har saker han kan lära sig här, säger Karlsson.

– Han kommer från en klok familj som inte vill släppa iväg honom till något tipselit-lag. Det finns ingen anledning att skynda, han är bara 16 år. Till exempel lämnade Henrik (Larsson) klubben när han var 21 och det gick hyfsat bra för honom, säger Karlsson.

Publicerad 2013-07-12 kl 09:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons